"החיילים שלנו ישימו ביום ראשון את הקיטבג על הגב - וייצאו לקרב בכבישים ובאוטובוסים"

יעל כרמי, אם לחיילת, סיפרה על התלאות שעברה ביתה בדרכה לבסיס בשל המגבלות על התחבורה הציבורית: "מאות חיילים עמדו אחד על השני. אין שום סדר או מתווה"

לוגו 103fm צילום: באדיבות 103FM
חיילים במסיכות קורונה
חיילים במסיכות קורונה | צילום: פלאש 90

היא הבינה בשלב מסוים שהיא לא תגיע לבסיס, אמרתי לה לצלצל לקצינה שלה ולהגיד שהיא לא יכולה להגיע, כי פשוט אין איך להגיע. אני לא יכולה לצאת באמצע היום ולקחת אותה לתל אביב. חלק מהתגובות הרבות שקיבלתי על הפוסט שפרסמתי בפייסבוק, היו של הורים, אימהות ואבות שסיפרו ששילמו על מונית באופן פרטי, מנתניה לחיפה, מחיפה לירושלים, הורים שיצאו באמצע העבודה ונסעו שעה וחצי הלוך, שעה וחצי חזור לבסיס".

בתגובה, הקריאה דוידוב את תגובת הרשות הארצית לתחבורה ציבורית: "המגבלה של 20 הנוסעים יוצרת בפנינו אתגר קשה שמצריך אותנו ללמוד את הביקוש תוך כדי תנועה. אנחנו מאחדים קווי אוטובוס דומים, מוציאים אוטובוסים מתחנות הביניים כדי שלא יישארו נוסעים בתחנות. בסוף השבוע, אחרי שהבנו שצה"ל מחזיר את החיילים לתחבורה הציבורית, פנינו לגורמים המקצועיים במשרד הביטחון ובצה"ל וביקשנו שימשיכו את מערך ההיסעים שלהם. הצענו שהחיילים יחזרו לבסיסים שלא בשעות השיא, לא בבוקר אלא ב-1 בצהריים או ב-5 אחר הצהריים". ממשרד התחבורה, ציינה דוידוב, לא התקבלה תגובה.

לדברים אלו הגיבה כרמי בביטול: "נו באמת. מה יש לי להגיד על דבר כזה? רואים את זה בכל שטח של חזרה לחיים – אין שום מתווה, שום סדר, שום רשות שלוקחת אחריות. זורקים את האחריות מאחד לשני. בסופו של דבר, אתמול הבת שלי עשתה סיבוב, הייתה למעלה מ-7 שעות בדרכים, כדי לחזור בחזרה הביתה".

תגיות:
צה"ל
/
תחבורה ציבורית
/
קורונה
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף