בר סימן טוב בריאיון פרידה: "נגיף הקורונה יכול ללוות אותנו עד סוף 2022"

מנכ"ל משרד הבריאות היוצא התייחס לתקופת כהונתו, בצל המשבר, ואמר כי "העלייה האחרונה במספר הנדבקים הפתיעה אותי, ציפיתי שנהיה במשך תקופה ארוכה יותר עם רגיעה"

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
משה בר סימן טוב
משה בר סימן טוב | צילום: יונתן זינדל, פלאש 90
2
גלריה

כשנשאל על פרשת גרוטו-שגיא, אמר: "יש פה הליך בירור שיצטרך לעשות אותו פרופ' חזי לוי, כי המקל עובר אליו. אמרתי בכמה הזדמנויות, ואומר זאת שוב - לפרופ' גרוטו יש זכויות רבות בניהול המשבר. לצד זאת, אי אפשר להקל ראש בפגיעה באמון הציבור. יש פה פרטים שצריך לברר, ואני לא פוסק פה או מייעץ פה. אמון הציבור הוא ערך קריטי. כולנו טועים, אבל נאמר דבר כזה - בוודאי שתוצאת האירוע הזה צריכה להיות חיזוק אמון הציבור בהליך קבלת ההחלטות שלנו, ויש יותר מדרך אחת לעשות זאת".

"הדבר החשוב באמת הוא להקפיד על הכללים, ובמיוחד על המסכות. הן מאוד חשובות, מחקרים מראים שמסכה על המפרק או האוזן לא עוזרת, היא צריכה להיות על האף ועל הפה".

"אנחנו רואים דברים שפעם היו אנקדוטליים, והיום מדברים עליהם יותר. בניתוח שלי, הציבור רוצה לומר שלא יהיה גל שני כדי לומר שלא צריך סגר. אנחנו אומרים שאפשר למנוע גל שני בלי סגר. אפשר להכיר בנתונים, חובה להכיר במציאות - יש עלייה בנתונים והפעם צריך להתמודד איתה בצעדים יותר מתוחכמים".

עם נתניהו וליצמן
עם נתניהו וליצמן | צילום: עמוס בן גרשום, לע''מ

"הדבר השני", הוסיף בר סימן טוב, "יש לנו בעיית הסברה. אני חושב שמכת המנע שלנו, כולנו ביחד, הייתה טובה. אנחנו רואים שבעולם קצב העלייה היומי הולך ועולה".

תגיות:
משרד הבריאות
/
משה בר סימון טוב
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף