תקנות שעת החירום פגו: הגבלת ההתקהלות ואכיפת עטיית המסיכות אינן בתוקף

לאחר שבמהלך הלילה נערכה בכנסת ההצבעה על החוק הנורווגי, פג תוקפן של ההוראות לשעת חירום, שהוטלו ע"י רה"מ לפני כשלושה חודשים בשל התפשטות הנגיף

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
קורונה בישראל: אכיפה בת"א
קורונה בישראל: אכיפה בת"א | צילום: אבשלום ששוני
6
גלריה

יו"ר ועדת החוקה, ח"כ יעקב אשר, הסביר בדיון בוועדה על הארכת תקנות אכיפת הקורונה מדוע לא הוארך תוקפן את התקנות אתמול: "הרגשתי לא נוח, לא הייתי מוכן לעשות את זה בלילה. הכוונה שלי, ואני רותם אתכם לצורך העניין בהסכמה, היא לסיים את זה היום, וכבר בימים הקרובים להתחיל בדיונים לחוק הקבוע. אני מבקש היום בלי נאומים, ומפה והלאה נתכנס לדיון מקצועי אמיתי ומהיר. בשורה התחתונה, אני לא רוצה להשאיר כאוס - ששוטר לא יכול לאכוף. אני רוצה להעביר את זה היום ואני מעדיף שזה יהיה בכוחות משותפים".

הדיון בועדת החוקה
הדיון בועדת החוקה | צילום: עדינה וולמן, דוברות הכנסת

מוקדם יותר החודש, בשל מגמת העלייה במספר הנדבקים וכן בשל ריבוי הדוחות שהתקבלו על הפרת התקנות בעת האחרונה, הודיע שר הבריאות יואל (יולי) אדלשטיין, על הגברת אכיפת עטיית המסיכות. "ההתנהלות שלנו צריכה להיות: מינימום סכנה, מקסימום הגנה", אמר אז השר והוסיף: "הפתרון משולב: עוד פתיחה של המשק, גם של הרכבת במתווה שהסכמנו עם משרד התחבורה, אבל יחד עם כמה שיותר בדיקות, הגברה משמעותית של האכיפה ועוד הסברה".

על פי סקר שנערך עבור משרד הבריאות, עלה כי המהלך המדובר זכה לתמיכה של כ-80% מכלל הציבור, שתמך בהגברת האכיפה בתחומים הבאים: עטיית מסיכות, שמירת מרחק, שמירה על היגיינה וכן הלאה.

קורונה בישראל - תם תוקף התקנות לשעת חירום
קורונה בישראל - תם תוקף התקנות לשעת חירום | צילום: אבשלום ששוני
קורונה בישראל - תם תוקף התקנות לשעת חירום
קורונה בישראל - תם תוקף התקנות לשעת חירום | צילום: אבשלום ששוני

בתוך כך, הגבלות בנוגע להתקהלות במרחב הציבורי הוקלו באופן משמעותי לאחרונה, לאחר שהממשלה אישרה במשאל טלפוני הארכה ותיקון לתקנות שעת חירום (הגבלת פעילות), במסגרתה הוחלט כי החל מתחילת השבוע הזה, יהיה אפשר לקיים באולמות אירועים חתונות או אירועים לציון טקס דתי, ובכלל זה בת ובר מצווה ואירוע לציון הולדת בת או בן. מספר המשתתפים באירועים אלו באולמות האירועים לא יעלה על יחס של אדם לכל שני מטרים רבועים ולא יותר מ- 250 אנשים, למעט עובדי האולם.

קורונה בישראל: פג תוקף תקנות החירום
קורונה בישראל: פג תוקף תקנות החירום | צילום: אבשלום ששוני
קורונה בישראל: פג תוקף תקנות החירום
קורונה בישראל: פג תוקף תקנות החירום | צילום: אבשלום ששוני
תגיות:
קורונה
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף