"אי אפשר לשגע את כולם": המסעדנים לא חיכו לוועדת הקורונה

עוד בטרם התקבלה ההחלטה המאשרת את פתיחתן המחודשת של המסעדות, בעליהן אפשרו את פתיחתן: "יש כאן שרשרת שלמה שמתפרנסת, טוב שההיגיון מנצח"

משה כהן צילום: מעריב אונליין
חוגגים את השארת המסעדות פתוחות
חוגגים את השארת המסעדות פתוחות | צילום: אבשלום ששוני
4
גלריה

"רק אתמול קניתי סחורה באלפי שקלים והעובדים הגיעו לעבודה. אי אפשר לשגע את כולם", הסביר בעל בית קפה ותיק ברמת גן שהיה מלא בלקוחות שישבו בחוץ.

מסעדות פתוחות בתל אביב
מסעדות פתוחות בתל אביב | צילום: אבשלום ששוני

בעל בית קפה נוסף סיפר: "יש גם היגיון. אם היינו סוגרים מהבוקר – היו נגרמים לנו נזקים כלכליים כבדים, אחרי שקנינו סחורה ואמרנו אמש לעובדים להגיע".

בענף המסעדנות מרוצים מההסדר המאפשר את המשך הפתיחה לישיבת לקוחות. "כבר נערכנו להוצאת עוד עשרות שולחנות למדרכות", הסביר עובד בבית קפה נוסף – "אני מקווה שיפסיקו עם חוסר הוודאות ונוכל לעבוד ולהתפרנס וגם הלקוחות יוכלו להתאוורר. זה טוב לכולם".

מסעדה בתל אביב
מסעדה בתל אביב | צילום: אבשלום ששוני

שי ברמן, מנכ"ל איגוד המסעדות אמר לאחר החלטת וועדת הקורונה, כי "ביטול צו הסגירה למסעדות הבוקר בוועדת הקורונה, הוא הצעד המתבקש לנוכח ההחלטות ההזויות של ממשלת ישראל. אנחנו רוצים להודות ליו״ר הוועדה חברת הכנסת יפעת שאשא ביטון, שפעלה על פי צו מצפונה ולא על פי תכתיבים מנותקים מהמציאות של ממשלת ישראל, ולמען בטחונם הבריאותי והכלכלי של אזרחי ישראל. ממשלת ישראל צריכה להתעשת ולאמץ את המתווה אותו היא קבעה למלונות גם למסעדות. הושבה בחלל הפנימי בהיקף של 35% והושבה בחלל החיצוני על פי כללי התו הסגול ולפי השטח החיצוני של כל מסעדה".

מסעדות בתקופת הקורונה
מסעדות בתקופת הקורונה | צילום: אבשלום ששוני
תגיות:
מסעדות
/
קורונה
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף