"רק אתמול קניתי סחורה באלפי שקלים והעובדים הגיעו לעבודה. אי אפשר לשגע את כולם", הסביר בעל בית קפה ותיק ברמת גן שהיה מלא בלקוחות שישבו בחוץ.
בעל בית קפה נוסף סיפר: "יש גם היגיון. אם היינו סוגרים מהבוקר – היו נגרמים לנו נזקים כלכליים כבדים, אחרי שקנינו סחורה ואמרנו אמש לעובדים להגיע".
בענף המסעדנות מרוצים מההסדר המאפשר את המשך הפתיחה לישיבת לקוחות. "כבר נערכנו להוצאת עוד עשרות שולחנות למדרכות", הסביר עובד בבית קפה נוסף – "אני מקווה שיפסיקו עם חוסר הוודאות ונוכל לעבוד ולהתפרנס וגם הלקוחות יוכלו להתאוורר. זה טוב לכולם".
שי ברמן, מנכ"ל איגוד המסעדות אמר לאחר החלטת וועדת הקורונה, כי "ביטול צו הסגירה למסעדות הבוקר בוועדת הקורונה, הוא הצעד המתבקש לנוכח ההחלטות ההזויות של ממשלת ישראל. אנחנו רוצים להודות ליו״ר הוועדה חברת הכנסת יפעת שאשא ביטון, שפעלה על פי צו מצפונה ולא על פי תכתיבים מנותקים מהמציאות של ממשלת ישראל, ולמען בטחונם הבריאותי והכלכלי של אזרחי ישראל. ממשלת ישראל צריכה להתעשת ולאמץ את המתווה אותו היא קבעה למלונות גם למסעדות. הושבה בחלל הפנימי בהיקף של 35% והושבה בחלל החיצוני על פי כללי התו הסגול ולפי השטח החיצוני של כל מסעדה".