יזהר שי: "ייקח לנו הרבה זמן לתכנן איך יוצאים מהסגר - זו תכנית מורכבת"

שר המדע והטכנולוגיה התייחס לעלייה בהיקף התחלואה, לביקורת הקשה על התנהלות הממשלה בעת המשבר וכן לחיסון עתידי לנגיף: "הערכה לחיסון בין האביב לקיץ הבא"

לוגו 103fm צילום: באדיבות 103FM
השר לשעבר יזהר שי
השר לשעבר יזהר שי | צילום: נועם ריבקין פנטון
3
גלריה

ראש הממשלה אומר משהו ואז בני גנץ שר הביטחון אומר בואו לא נשגע את הציבור, בואו נקפיד על כך שממלאים את ההוראות, גם נסביר וגם נאכוף יותר טוב, ומתפתח איזשהו דיון בינו לבין ראש הממשלה. צר לי לאכזב אתכם, אלו שתי דקות, באמת הייתה שם הרמת קול של שני הצדדים ואחרי זה ממשיכים באופן ענייני".

walla video test11 | צילום:
קורונה בישראל
קורונה בישראל | צילום: REUTERS/Amir Cohen

אם אנחנו נכנסים כולנו לסגר, אז כן אנחנו לוקחים על עצמנו את הנטל הנוראי הזה של לא לטייל בחיק הטבע לא כי זה מסוכן אלא כי צריך להגיע לשם, ובחזרה אתה עוצר בתחנת דלק ופוגש אנשים אחרים, ואז אתה קופץ לבית קפה ואוסף כמה דברים הביתה וכולי. זה אורח חיים שלמרבה הצער אנו לא יכולים לאפשר לעצמנו, ועם כל הכבוד לפרופ' חגי לוין ויש לי כבוד, אני לא אומר את זה בציניות, יש שורה ארוכה של פרופסורים שהם יועצים לקבינט הקורונה ויופיעו בכל האולפנים ויש פרופסורים שיצאו ויגידו תעשו חיסון עדר ולכו תאפשרו לעשות מה שהיה בשוודיה, ימותו פה כמה, 5,500 אנשים, וזה המחיר שצריך לשלם ויש כאלה שיגידו שלא. זאת זכות לגיטימית לפרופ' להגיד את דעתם, בסוף מקבלי ההחלטות צריכים לקבל החלטה על סמך שכל האפשרויות וההצעות, ואל תגחיכו את תהליך קבלת ההחלטות".

ד''ר חגי לוין -
ד''ר חגי לוין - | ד''ר חגי לוין -

ההערכה כרגע שאנו מדברים פה לפחות על סדר גודל של בין האביב לקיץ הבא, לכן כולנו צריכים גם להיאזר בסבלנות, גם להוריד את התחלואה כרגע למינימום האפשרי בעיקר על ידי משמעת עצמית של כולנו. כל האזרחים והאזרחיות במדינת ישראל להבין שההוראות האלה, כמו שאמרתם, המקוממות, המעצבנות, המבלבלות, שישתנו דרך אגב, כי כל פעם נפתח ונסגור ונעשה דברים, אבל ההוראות הבסיסיות לא ישתנו ושם אין מקום לשום תירוץ. צריך לעטות מסכה, לשמור על ריחוק והיגיינה, זה לא משנה מה הממשלה אומרת על הים, הפארקים, בתי הקולנוע ועל כל דבר אחר. מסכה וריחוק חברתי, זה האמצעי מספר אחת ואת זה כל אחד מאיתנו יכול לעשות".

תגיות:
קורונה
/
יזהר שי
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף