משרד הבריאות: 2,905 מאומתים חדשים אותרו מאז אתמול; יותר מ-1,700 נפטרים

גם הבוקר ממשיכה מגמת הירידה במספר הנדבקים היומי עם 2,905 מאומתים שאובחנו מאז אתמול. 878 חולים במצב קשה, מתוכם 215 מונשמים, מניין הנפטרים עלה ל-1,719

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
בדיקת קורונה בישראל
בדיקת קורונה בישראל | צילום: אבשלום ששוני

מנתוני משרד הבריאות שפורסמו הבוקר (שני) עולה כי ביממה האחרונה אובחנו 2,905 מקרי קורונה מאומתים לאחר שבוצעו 26,332 בדיקות. שיעורי הבדיקות החיוביות עומד על 11.7%. מאז פרוץ המגפה נדבקו בישראל 268,175 ישראלים, בהם 65,063 חולים פעילים, כשמנגד החלימו עד כה 201,392 בני אדם.

מספר החולים שמצבם קשה עומד על 878, בהם 215 מונשמים, כאשר בנוסף מצבם של 326 חולים מוגדר בינוני. מניין הנפטרים מאז פרוץ המגפה עומד על 1,719.

walla video test11 | צילום:

בציוץ בטוויטר הוסיף סגל: "נזכיר שרמת התחלואה גבוהה ולכן בלימה זה צעד הכרחי ראשון, אבל מכאן צריך לראות מעבר מבלימה למגמת ירידה עד לרמות נמוכות שניתן לשלוט בהן עם מערך חקירות אפידימיולוגיות".

רמ"ט פיקוד העורף, תא"ל איציק בר, הסביר כי "ככל שתהיה תחלואה גבוהה יותר, נקטע את שרשרת ההדבקה, אך לא בזמן שהצבנו לעצמנו - 48 שעות - אלא יותר". הוא ציין כי "אנחנו עתידים להגיע ב-1 בנובמבר ליעד של 100 אלף בדיקות ביום, וכרגע כל המאמץ מתרכז בזה".

בתוך כך, פרופ' חגי לוין, יו"ר איגוד רופאי בריאות הציבור, יצא בראיון בכאן ב' נגד מדיניות הסגר, ואמר: "כשנותנים ברפואה טיפול לא נכון אז גם לא מקבלים את התועלת וגם מקבלים את תופעות הלוואי. זה פייק-סגר, זה גורם לציבור לאבד אמון. צריך לאפשר לאנשים לצאת לטבע, לאפשר לעסקים קטנים לעבוד".

walla video test11 | צילום:
תגיות:
קורונה
/
נגיף קורונה
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף