מקדם ההדבקה עלה ל-1, במשרד הבריאות יתנגדו להקלות

משרד הבריאות הודיע כי מתוך 303 החולים המאושפזים במצב קשה, ישנם 134 מונשמים. מאז פרוץ המגפה התגלו בישראל 322,435 מאומתים לנגיף, 2,706 בני אדם נפטרו

אנה ברסקי צילום: פרטי
קורונה בירושלים
קורונה בירושלים | צילום: אוליבייה פיטוסי, פלאש 90

מקדם ההדבקה (R) עלה היום (שישי) בפעם הראשונה ל-1, זאת לאחר שבימים האחרונים היה סמוך מאוד לנתון המדאיג. במקביל, גורמים במשרד הבריאות אמרו בשיחה עם מעריב כי הם צפויים להתנגד להקלות שיוצגו בקבינט הקורונה הקרוב, שיתכנס ביום ראשון.

walla video test11 | צילום:

מספר הנפטרים מהמגפה ממשיך לעלות, והלילה נפטרו אחר חצות, שני בני אדם נוספים. מספר המתים במדינה חצה אתמול את רף 2,700 המתים ועומד כעת על 2,706 נפטרים.

העיר בעלת מספר החולים הגבוה ביותר במדינה היא עדיין עיר הבירה, ירושלים, אשר התגלו בה 45,347 חולים מאז פרוץ המגפה.

הנתונים העדכניים אף מראים כי בעת הזו שוהים בבידוד 537 אנשי צוותי הבריאות. מתוך המבודדים, 82 רופאות ורופאים מבודדים ובנוסף להם, נמצאים בבידוד גם 143 אחים ואחיות.

תגיות:
משרד הבריאות
/
קורונה
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף