הפרוייקטור אש מזהיר: "אם לא נעשה כלום - נגיע ל-3,000 מתים נוספים תוך חודשיים"

השרים יתכנסו על רקע העלייה הגדלה בתחלואה, וניכר כי השאלה העיקרית היא מתי ניכנס לשורת המגבלות החדשות. חוקרים גורסים כי ללא סגר מהיר, יתווספו אלפי מתים עד מרץ

אנה ברסקי צילום: פרטיאליאב בטיטו צילום: בועז רובין
סגר קורונה
סגר קורונה | צילום: מרק ישראל סלם
2
גלריה

קבינט הקורונה צפוי להתכנס היום (רביעי) ב-14:30 על מנת לדון בהמשך העלייה בתחלואה. קבינט הקורונה צפוי לעסוק בהרחבה בכוונה להטיל סגר שלישי, וככל הנראה יעסוק הדיון בעיקר בתאריך הטלת הסגר.

לקראת ישיבת הקבינט היום מתכוונים במשרד הבריאות לדרוש החלת סגר מוחלט ומיידי. במשרד מסבירים כי בשל נתוני התחלואה הגבוהים, ריסון מהודק לא יוכל לפתור את המצב ועלול להאריך משמעותית את תקופת הזמן בה יהיה צורך בהגבלות. על פי הערכות - על מנת להוריד משמעותית את מקדם ההדבקה ידרשו לפחות שלושה שבועות של סגר מלא או לחלופין שישה שבועות של ריסון מהודק.

נושא נוסף עליו חלוקים במשרד הבריאות הוא השארת מערכת החינוך פתוחה גם בימי הסגר. חלק מהבכירים מתנגדים לסגירת מוסדות החינוך אך אחרים טוענים שכבר אין מנוס. בדו"ח שפרסמו היום חוקרי האוניברסיטה העברית נטען כי מפתיחת מערכת החינוך לא ניכרת השפעה משמעותית על מקדם ההידבקות.

walla video test11 | צילום:

הבוקר שוחחו פרופ' אש ומנכ"ל משרד הבריאות פרופ' חזי לוי בכאן ב' וגל"צ והתייחסו לסגר הצפוי ולמבצע החיסונים. לדבריו של פרופ' אש יש להטיל את הסגר בהקדם האפשרי, אפילו עוד השבוע: "צריכים להבין שככל שניכנס מוקדם יותר לסגר כך הוא יהיה קצר יותר". עוד אמר אש כי הוא מעריך שזהו הסגר האחרון שיוטל.

פרופ' אש: "המצב מדאיג ואנחנו מאוד מוטרדים"

מנכ''ל משרד הבריאות, פרופ' חזי לוי
מנכ''ל משרד הבריאות, פרופ' חזי לוי | צילום: משרד הבריאות

פרופ' חזי לוי: "צריך להיכנס לסגר בהקדם"

מנכ"ל משרד הבריאות התראיין בגל"צ והבהיר כי אין מנוס מסגירה מחודשת של ענף המסחר וענף התיירות. "עדיין לא הגענו למצב של אי ספיקה בבתי החולים, אך צריך להימנע מכך", אמר.

תגיות:
קורונה
/
פרופ' חזי לוי
/
סגר
/
חיסון לקורונה
/
נחמן אש
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף