מנהל מחלקת קורונה בביה"ח הדסה נגד מתנגדי הסגר: "מטעים את הציבור"

פרופסור דרור מבורך יוצא נגד הרופאים וה"מומחים" שקראו ליישם את המודל השבדי. כמו כן, הוא פירט מניסיונו כמנהל מחלקת קורונה והזהיר מסכנות המחלה: "אנשים עם לב שבקושי מתפקד"

לוגו 103fm צילום: באדיבות 103FM
חולה קורונה בכניסה לבית חולים
חולה קורונה בכניסה לבית חולים | צילום: מארק ישראל סלם
walla video test11 | צילום:

"המצב היום הוא שיש לנו 120 חולי קורונה עם 5 מחלקות חדשות שהן רק לקורונה, יש עומס גדול מאוד על הצוותים ולכן החבורה הזאת שקוראת לעצמה מועצת חירום לאומית, היא חבורה שמטעה את הציבור. זה לא דעה אחרת, היא מטעה בעובדות את הציבור. על כל אחד שמנהל מחלקת קורונה שחושב כמוהו, קיימים 100 שמנהלים מחלקות קורונה שלא חושבים כך. קימרון ראה חולה קורונה? הוא לא רופא. יחזקאלי טיפל בחולה קורונה בבתי חולים? בחיים לא. איך הם יכולים להגיד שאין לחץ? אין איום בקריסה? שאנשים לא מתים מהמחלה הזאת?".

"אין לנו מספיק מחלקות פנימיות. יש תמותה ותחלואה משמעותית ביותר. כשיש 10,000 חולים ליום, כ-60 חולים ימותו. שניים-שלושה אחוזים יאושפזו ויהפכו לחולים קשים עם תחלואה משמעותית. אנחנו מתחילים להבין שלקורונה יש אצל חלק מהחולים אפקטים לטווח ארוך. אנשים נשארו ללא חוש טעם וריח, פיתחו סימפטומטיים כאלו ואחרים, אני ראיתי שבעה מקרים של פוסט קורונה דרמטיים עם תסמונת שאנשים מגיעים בשוק עם לב שבקושי מתפקד. האחרון בן 23".

תגיות:
הדסה עין כרם
/
קורונה
/
סגר
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף