"משרד הבריאות אימץ אסטרטגיית 'כאוס'": ביקורת בענף התעופה על מתווה הבידודים

הכוונה לחייב את הישראלים החוזרים ממרבית מדינות העולם בבידוד של שבעה ימים עוררה זעם רב אצל חברות הטיסה: "המדינה הטילה סגר על נתב"ג, שתיקח אחריות ותפצה אותנו"

משה כהן צילום: אבשלום ששוני
עומסים בנתב"ג. צילום אבשלום ששוני | צילום:

"על משרד הבריאות להפנים שלנוכח מחירי החופשה הגבוהים וללא פיקוח בישראל, אנשים שכבר הזמינו חופשה במדינות שהוגדרו עד לשינויים האחרונים כירוקות, יממשו את זכותם ויטוסו לחופשה בחו"ל לקראת סיום הקיץ הלחוץ והחם וכמה שבועות לאחר מבצע 'שומר החומות", הוסיף.

סירקיס גם טען כי משרד הבריאות לא נפגש עם ראשי ענף התעופה, שגיבשו מתווה שלוש בדיקות לטסים לחו"ל והטלת קנסות כבדים על נוסעים שלא יבצעו אותן. "מתווה שלוש הבדיקות הינו הגיוני וכאשר יש היגיון הציות עולה והתחלואה יורדת", הוא הבהיר.

בינתיים, בישראייר נערכים למציאות החדשה, שצפויה להביא לביטולן של טיסות רבות. החברה תוסיף יעדים חדשים אליהם ניתן יהיה לטוס ללא בידוד של שבוע.

בנוסף, החברה תמשיך להפעיל שתי טיסות שבועיות לבוקרשט, שתי טיסות שבועיות לבלגראד ושתי טיסות לאמסטרדם. עוד הוחלט להוסיף שני יעדים חדשים מנתב"ג – לווינה ולקישינב.

בדיקות קורונה בנתב''ג
בדיקות קורונה בנתב''ג | צילום: REUTERS/Amir Cohen

"אנו צופים, כי אנשים אשר תכננו חופשה בחו"ל, יהיו מאוד גמישים בשינוי היעד על מנת למנוע בידוד של שבעה ימים", העריך סמנכ"ל המסחר של ארקיע, מייק חומוצאני. "הקהל הישראלי מתאים את עצמו למציאות הקורונה ומגיב מהר לשינויים".

"המדינה הטילה סגר על נתב"ג. שהמדינה תיקח אחריות ותפצה אותנו על הנזקים הכבדים לכל העוסקים בענפי התיירות והתעופה", טען.

גם חברות התעופה צפויות לדרוש פיצוי כספי מהמדינה בעקבות ההנחיות החדשות, שעלולות לגרום להן לנזקים כלכליים משמעותיים.

תגיות:
נתב"ג
/
ממשלה
/
קורונה
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף