"המלחמה היא שכמה שיותר חולים יתקבלו לטיפול נמרץ ואין מספיק מיטות"

פרופסור גליה רהב, מנהלת היחידה למחלות זיהומיות בבית החולים שיבא - תל השומר, שוחחה עם בן כספית וינון מגל והתייחסה למצב התחלואה: "נקווה ליותר טוב"

לוגו 103fm צילום: באדיבות 103FM
מחלקת קורונה אסף הרופא
מחלקת קורונה אסף הרופא | צילום: יונתן זינדל, פלאש 90

"המלחמה העיקרית היא שכמה שיותר חולים כן יתקבלו לטיפול נמרץ, למרות שאין מספיק מיטות במדינת ישראל. צריך לנסות לטפל באנשים עם קורונה לא קשה שנמצאים בבית ועלולים להידרדר עם הנוגדנים שמשרד הבריאות רכש אך איכשהו לא מריצים את זה. ההרגשה די מתסכלת", הוסיפה.

בסיום דבריה התייחסה לפרסומים לפיהם המדען הראשי של פייזר התייחס לישראל כאל ניסוי: "מעבירים נתונים, ביג דיל, אני לא חושבת שקרה כאן משהו. עושים פיל מעכבר, מדהים שהמדינה זכתה שאין לנו הגבלה בחיסונים, תראה כמה מדינות לא יכולות לקבל את החיסון, זה לא שאין לנו חיסונים אחרים. הוא מוכיח את עצמו וזה נהדר. החיסונים האחרים פחות יעילים, אין מה לדבר".

תגיות:
קורונה
/
חיסון לקורונה
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף