נמשכת הירידה בנתוני התחלואה: פחות מ-250 מאומתים חדשים ביממה האחרונה

משרד הבריאות עדכן את נתוני התחלואה בקורונה בישראל, מהם עולה כי מגמת הירדה בתחלואה ובמספר הנדבקים החדשים נמשכת, לצד ירידה קלה במספר החולים הקשים

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
ניצן הורוביץ במסיבת עיתונאים לעניין הקורונה מטעם משרד הבריאות (צילום: אבשלום ששוני) | צילום:

משרד הבריאות עדכן הבוקר (ראשון) את נתוני התחלואה בקורונה בישראל, מהם עולה כי מגמת הירדה בתחלואה נמשכת. 220 מאומתים חדשים לנגיף אובחנו אתמול וכי 156 חולים במצב קשה, בהם 100 מונשמים. מספר הנפטרים מפרוץ המגפה עומד על 8,140. בקרב מבצע החיסונים,  4,016,195 התחסנו במנה השלישית, 5,752,941 התחסנו במנה השנייה ו-6,256,219 התחסנו מנה ראשונה.

עוד עולה כי בשבוע החולף אובחנו בסך הכל 3,102 מאומתים לנגיף, ירידה של כ-17% מהשבוע שקדם לו. כמו כן, גם בקרב מספר החולים הקשים נרשמה ירידה של 16% ובקרב מספר הנפטרים השבועי נרשמה ירדה של 19%.

מדינות מפותחות רבות אמרו עד כה כי לאחר תחילת מבצע החיסונים אין צורך בהטלת סגרים נוספים, גם כאשר התחלואה בהן שברה שיאים. למעשה, מדינות כמו בריטניה מסתמכות על מנות הבוסטר כדי להגביר את החיסונים של התושבים, ולהימנע מקריסת מערכת הבריאות במהלך החורף.

תגיות:
משרד הבריאות
/
קורונה
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף