החלטת הממשלה להחזיר את איכוני השב"כ היא החלטה אומללה

בג"ץ קבע כי זוהי פגיעה קשה בזכויות האזרחים. אף דמוקרטיה אחרת לא בחרה במעקבים של שירותי הביטחון. האיכונים לא הוכיחו את עצמם כיעילים במניעת התפשטות המגיפה

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
ישראל סגרה את נתב"ג לכניסת זרים בעקבות וריאנט הקורונה אומיקורן (רויטרס) | צילום:

בג"ץ קבע כי זוהי פגיעה קשה בזכויות האזרחים. אף דמוקרטיה אחרת לא בחרה במעקבים של שירותי הביטחון. האיכונים לא הוכיחו את עצמם כיעילים במניעת התפשטות המגיפה בפעם הקודמת. קרוב ל־50% מהחולים לא אותרו בכלל ובמקביל עשרות אלפי אנשים נשלחו לבידודים מיותרים.

מתוך אלו שכן זוהו כמי שהיו במגע עם חולה מאומת ונכנסו לבידוד כתוצא מכך, כ־85% התגלו בחקירה אפידמיולוגית, ורק מיעוט התגלה על ידי השב"כ.

אין עוררין על כך שצריך להבטיח את בריאות הציבור בימים של מגיפה עולמית. על מנת לעשות זאת, ישנה חלופה טובה ומידתית לאיכוני השב"כ – מערך התחקורים האפידמיולוגיים, שעד עתה התגלה כיעיל ומדויק יותר מאיכוני השב"כ. הגשנו ארבע עתירות נגד האיכונים ולא נהסס להגיש בקרוב את החמישית.

תגיות:
שב"כ
/
קורונה
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף