רופא בכיר טוען: "פייזר טעתה כשהיא נתנה רק שני חיסונים"

מנהל מחלקת הקורונה בבית החולים הדסה, פרופ' דרוך מבורך, שוחח עם גדעון אוקו והתייחס גם לזן האומיקרון: "עוד לא רואים שזאת מחלה מאוד קשה. היא כנראה מדבקת למדי"

לוגו 103fm צילום: באדיבות 103FM
ה-FDA אישר חיסון ילדים בני 5-11 נגד הקורונה (צילום: רויטרס) | צילום:

"אין מספיק מידע, עקרונית יש רשמים ראשוניים לכך שהחיסונים עשויים להיות מספיק טובים, אולי עם ירידה קלה ביעילות, אך אין לכך מספיק נתונים. צריך לחכות עוד כמה ימים כדי שנשווה בין התפשטות המחלה במחוסנים ובלא מחוסנים. המקרים בארצות האחרות יחסית ספורים. אין מסות של אלפים למעט דרום אפריקה, ולכן המקור הבלעדי כמעט להבנת דפוס המחלה הוא משם", הוסיף.

לדבריו, "קשה להסיק מסקנות מהמספרים למעט העובדה שקצב ההתפשטות בדרום אפריקה נראה גבוה מהדלתא, ושיש מוטציות שעשויות לסכן את עמידות החיסון. אני חושב שהוא יהיה יעיל באחוזים גבוהים. הבוסטר הבא זו שאלה אחרת, אני לא חושב שהוא יבוא חצי שנה אחרי הבוסטר השלישי, כי החיסון הראשון השני והשלישי הוא חיסון הבסיסי. פייזר טעתה כשהיא נתנה שני חיסונים, מראש היא הייתה צריכה לתת שלושה חיסונים. אין ספק שמחוסנים יכולים להידבק, אך המחלה אצלם תהיה בדרך כלל קלה יותר".

תגיות:
קורונה
/
חיסוני קורונה
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף