בכיר במשרד הבריאות מזהיר: "התפרצות האומיקרון היא מגה אירוע הדבקה"

ד"ר אשי שלמון, מנהל המחלקה ליחב"ל במשרד, שוחח עם ענת דוידוב ב-103FM והתייחס להתפשטות הזן החדש של הקורונה: "אני לא בטוח שיש לנו את הזמן לשבת בשאננות ולבדוק"

לוגו 103fm צילום: באדיבות 103FM
ניצן הורוביץ במסיבת עיתונאים לעניין הקורונה מטעם משרד הבריאות (צילום: אבשלום ששוני) | צילום:

"הנתונים מדרום אפריקה לא מספיק ברורים וקשה להסיק מהם משמעות, אבל אנחנו כן רואים מה קורה במדינות אחרות ולערכתנו גם אם יהיו פחות מקרים קשים או פחות מתים - עדיין ההדבקה כל כך רחבה שהיא יכולה לגרום לגל תחלואה קשה מאוד. להערכתי אין ספק שמדובר פה במגה אירוע של הידבקות. אנחנו רואים מה קורה באירופה ובארצות הברית, ולצערי זה יקרה גם כאן. השאלה היא עד כמה ההידבקות הזאת תורגם בסוף לתחלואה קשה, לעומס בבתי חולים וחלילה במוות".

קורונה בברלין
קורונה בברלין | צילום: REUTERS/Fabrizio Bensch

"אני לא הולך ואני לא ממליץ לבני ביתי ללכת כרגע לאירועים המוניים, נראה לי שנכון להיזהר עד שלא נבין עם מה אנחנו מתעסקים פה. מדינת ישראל צריכה לקבל החלטות ומהר - המילה סגר קיימת ברקע והיא גם נאמרת בקול רם בלא מעט מדינות באירופה. המטרה היא לא להגיע לשם וככל שנקפיד יותר להימנע מהדבקות המוניות, כך גם נצליח להרחיק אותו", סיכם.

תגיות:
קורונה
/
אומיקרון
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף