התנפלו על מוסדות והיכו שוטרים: עשרות אלפים בהפגנות באיטליה נגד התו הירוק

המונים הפגינו אמש ברומא ובמילאנו נגד ההחלטה. אחת המפגינות טענה כי "ההחלטה מחייבת בעקיפין להתחסן על מנת שיוכלו ללכת לעבודה"

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
הפגנה באיטליה
הפגנה באיטליה | צילום: REUTERS/Remo Casilli

עשרות אלפי מתנגדי חיסונים, בהם קבוצות ימין קיצוני, הפגינו אמש בבירת איטליה רומא ובמילאנו נגד כוונת משרד הבריאות במדינה, להרחיב את מדיניות התו הירוק לכלל מקומות העבודה. זאת לאחר שבחודש אוגוסט הוחלט כי גם הכניסה למוזיאונים, אירועי ספורט ומסעדות תחייב הצגה של התו הירוק.

ההחלטה להרחיב את התו הירוק לכלל מקומות העבודה, התקבלה לפני כשלושה שבועות על ידי ראש הממשלה מריו דראגי וקבעה בנוסף, כי כל עובד שיסרב לעמוד בתנאים, מסתכן בפיטורים.

מריה בלארין, גמלאית שהשתתפה בהפגנה, זעמה על ההחלטה: "סחיטה פלילית ופחדנית של המדינה. זה מחייב בעקיפין אנשים להתחסן על מנת שיוכלו ללכת לעבוד". בני זוג אחרים שנכחו בהפגנה טענו כי הושעו מעבודתם למרות שהם אינם מחויבים להתחסן מטעמים בריאותיים.

על רקע המחאה, כמעט 80% מבני 12 ומעלה במדינה חוסנו במלואם, כך על פי נתוני הממשלה.

תגיות:
איטליה
/
קורונה
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף