על פי הנתונים שפורסמו, בהודו נרשמו 94,372 נדבקים חדשים ביום ראשון, 45,523 בארה"ב ו- 43,718 נדבקים חדשים בברזיל. ביממה האחרונה נרשמו בהודו 1,000 מקרי מוות, ובברזיל 874. בהודו יש את מספר המקרים המאומתים השני בגודלו בעולם, מיד אחרי ארצות הברית. בשבוע שעבר דווח על כמעט שני מיליון מאומתים רק בחודש אוגוסט, המספר החודשי הגבוה ביותר בכל העולם מאז שהחלה המגיפה.
הממוצע בהודו עומד היום על 64,000 מאומתים ביום - עלייה של 84% מהממוצע בחודש יולי ומספר המתים הגיע ל-1,000 בכל יום מאז תחילת חודש ספטמבר.
מדינות ברחבי אירופה רושמות עליה הולכת וגדלה במספרי המאומתים היומיים על רקע החשש מהתחדשות הנגיף. סגרים מקומיים נרשמו באזורים שנפגעו הכי קשה, והציבור מתבקש לעטות מסכות ולפעול לפי כללי הריחוק החברתי.
בניו זילנד מתכננים לבטל את מגבלות הנגיף ב-21 בספטמבר. המדינה זכתה להצלחה רבה בהתמודדותה עם הנגיף, אך בחודש שעבר הוטלו מגבלות על אוקלנד לאחר שזוהו מספר נדבקים חדשים.
בארגון הבריאות העולמי דיווחו גם על מצבה של ישראל, ועל הסגר השני המתכונן בעקבות העלייה החדה במספר הנדבקים שיחל ביום שישי, בסמוך לערב ראש השנה. כזכור, סך הנדבקים עומד על 156,596 מאומתים ויותר מ-1000 מתים.