דיווח בארה"ב: טראמפ ידע שנדבק בקורונה והסתיר את תוצאות הבדיקה

על פי גורמים המעורים בנושא, נשיא ארצות הברית לא דיווח על תוצאות הבדיקה החיוביות שקיבל, על אף שידע אותן כבר ביום חמישי בערב, וביקש זאת גם מיועציו ואנשיו הקרובים

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
טראמפ מנופף לשלום לתומכיו מחוץ לבית החולים
טראמפ מנופף לשלום לתומכיו מחוץ לבית החולים | צילום: רויטרס
2
גלריה

לפי פרוטוקולים של הבית הלבן, הבדיקה המהימנה יותר שנלקחת על ידי דגימה מעמיקה יותר בתעלות האף ניתנת רק לאחר בדיקה מהירה שיוצאת חיובית. בהתבסס על גורמים שמכירים את העניין, בדיקות הנשיא עקבו אחר הפרוטוקול ההוא והוא אכן ערך שתי בדיקות.

דונלד טראמפ עולה למסוק הנשיאותי בדרכו לבית החולים
דונלד טראמפ עולה למסוק הנשיאותי בדרכו לבית החולים | צילום: REUTERS/Leah Millis

מהצוות הרפואי בבית החולים הצבאי במרילנד בו מאושפז טראמפ נמסר כי "מצבו של הנשיא ממשיך להשתפר", אך הוא "לא יצא מכלל סכנה". עוד הוסיפו כי אם מצבו של הנשיא יישאר כפי שהוא, ייתכן שהוא ישוחרר היום להמשך טיפול בבית הלבן.

לדברי רופאו של הנשיא, ד"ר שון קונלי, מאז אובחן טראמפ עם הנגיף, התרחשו שתי נפילות ברמת החמצן בדמו, אחת לפני האשפוז והשנייה בשבת. עוד נמסר, כי הנשיא מתהלך ונע כרגיל, אינו סובל מחום, מקוצר נשימה או תסמינים נשימתיים אחרים ואינו נזקק לחמצן.

בתוך כך, על פי דיווח מיום ראשון, בהלה רבה ניכרת בבית הלבן בצל הידבקותו של הנשיא. על פי הפרסום, במשכנו הרשמי של טראמפ בוושינגטון פשטה אווירה כאוטית בעיקר בשל הדאגה כי טראמפ הפיץ את המחלה בקרב הבכירים באופן שיכול להשבית או לעכב את הפעילות הסדירה של הממשל.

תגיות:
דונלד טראמפ
/
קורונה
/
בחירות בארה"ב
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף