נגיף הקורונה השתנה כבר בעבר, ושתי החברות טענו כי חיסוניהן צלחו בהתמודדות מול הצורות הקודמות שלו. הצהרת החברות הללו משקפת את הדאגה העולה מן הזן החדש, שגרמה לכך שמדינות רבות סגרו שעריהן בפני בריטניה בה הודבקו כבר יותר מ-1000 אנשים, אם כי מומחים אינם בטוחים בעניין חשיבותו. כזכור, המוטציה הזאת התגלתה גם במדינות נוספות ובהן דנמרק ודרום אפריקה.
אוגור שאהין, מנכ"ל חברת biontech, השותפה בפיתוח החיסון עם פייזר, התייחס היום במסיבת עיתונאים למטוציה החדשה ולאשפרות להתחסן נגדה, ואמר כי "נכון לעכשיו אנחנו לא יודעים אם החיסון שלנו מגן מפניה, אולם מבחינה מדעית סבירו מאוד להניח שהחיסון אכן יכול להתמודד עם המוטציה". לדבריו, "נצטרך עוד שבועיים של איסוף מידע כדי לדעת אם החיסון יעיל גם בפני המוטציה".
שאהין הוסיף כי סוגיה נוספת לגבי התאמת החיסון למוטציה, היא האם הגופים הרגולטוריים יתייחסו לזה כשינוי מינויר יחסית או כחיסון חדש לגמרי, מה שעלול להאריך את זמן אישורו.