"היום אנחנו מציינים אבן דרך קודרת וקוראת לב - 500,071 מתים. זה יותר ממספר האמריקאים שמתו בשנה אחת של מגפה מאשר אמריקאים שמתו במלחמת העולם הראשונה, במלחמת העולם השנייה ובמלחמת ויאטנם ביחד", אמר ביידן והוסיף: "אבל כשאנחנו מבינים את סדר הגודל העצום הזה של המתים, אנחנו זוכרים כל אדם ואת החיים שהוא חי. הם כולם אנשים שהכרנו".
הנשיא קרא לאמריקאים לשמור על ערנות בכל מה שנוגע למאבק במגפה, להמשיך לשמור על ריחוק חברתי ועל עטיית מסכות וללכת לקבל את החיסון כשיתאפשר. "זה לא רפובליקנים או דמוקרטים שמתים. אלו העמיתים שלנו. עלינו להילחם בזה יחד, כעם אחד, כארצות הברית של אמריקה".
נגיף הקורונה הרג יותר מ-2,462,000 בני אדם ברחבי העולם, על פי נתונים של אוניברסיטת ג'ונס הופקינס. יותר מחמישית מכלל מקרי המוות ברחבי העולם התרחשו בארה"ב, שבה פחות מ-5% מהאוכלוסייה העולמית.
למעלה מ-28,206,600 מאומתים התגלו מפרוץ המגפה בארה"ב. המספר הממוצע של מקרים חדשים מדי ירד מתחת ל-100,000 ב-12 בפברואר - לראשונה מזה חודשים.
"זה מעודד לראות את המגמות האלה יורדות, אבל הן יורדות ממקום גבוה במיוחד ועל כן צריך לנקוט באמצעי זהירות", הוסיפה וולנסקי.