יהודה ברקן: "מחגיגה בסנוקר יצאנו בהרגשה שאפשר יותר, סרט שכולו שלנו"

השחקן סוגר מעגל של כ-50 שנה עם ניצה שאול ב"אהבה בשלייקס“, מדבר על סצנת המיטה אחרי החזרה בתשובה, חוזר אל תחנות חייו ומצהיר כי הגשים את כל חלומותיו

יעקב בר-און צילום: ללא
יהודה ברקן (ברקאן)
יהודה ברקן (ברקאן) | צילום: מירי צחי
3
גלריה

מבחינתו, שאול היא הפרטנרית האולטימטיבית בסרט, שבא בעקבות “אהבה בשלכת”, סדרה בערוץ הראשון, גם היא בבימויו של ולר שבה כיכבה לפני כ־15 שנה ליא קניג. “ליא שחקנית נפלאה, אבל כשהיה ברור שלא תוכל להשתתף, ניצה היא הבחירה הטובה ביותר שיכולתי לצפות לה”, הוא מפרגן.

ולר מוסיף רקע: “הכל התחיל מסרט קצר באורך של 30 דקות בנושא פרק ב’ בגיל השלישי שעשיתי עם קניג ובארקן. מזה הגענו לסדרה ‘אהבה בשלכת’. יהודה ואני תפסנו ראש, אם כי במקרים שלא הסכמנו הלכנו מכות, אם אפשר להגיד כך בהומור. שנינו הסכמנו שאם מטפלים בנושא הגיל השלישי, זה לא מוכרח להיות דרך מוות ומחלות”.

“אהבה בשלייקס” מביא סיפור של אהבה מאוחרת שראשיתו בתאונת דרכים קלה. תמי, אלמנה באמצע שנות ה־60 שלה (ניצה שאול), נהגת לא זהירה, פוגעת במכוניתה בבנו, הולך רגל מפוזר דעת. התאונה מביאה אותם לאחר גלגולים שונים ומשונים, לרבות מעצר הזוי, עד להפי-אנד מתחת לחופה.

כשעוברים על הקריירה הקולנועית רבת השנים של בארקן בן ה־47, מגלים שהיא החלה בצנעה ב־67’ עם שחרורו מלהקת פיקוד הצפון. זה היה ב”הוא הלך בשדות”, סרטו היחיד של במאי התיאטרון יוסף מילוא.

“שמע סיפור”, אומר בארקן. “כשהסרט הגיע לנתניה, עיר הולדתי, שמו שם בגלל זה את השם שלי במודעות, בהיותי בן העיר. כשראו זאת הוריי זיכרונם לברכה, הם חשבו מי יודע איזה תפקיד אני הולך להרים שם, והתפקיד היה כה קטנטן, שבהקרנה אבא שלי לא הפסיק לשאול את אמא שלי ‘איפה הוא?’. היא הייתה משיבה לו: ‘רק רגע’. כשאבא שלי התעטש, היא אמרה: ‘הרגע זה היה’”.

בארקן פרץ אל המרקע ב־70’ ב”פריצה הגדולה”, סרטו של החונך הקולנועי המובהק שלו, מנחם גולן. הופעתו שם כאחד מחיילי הקומנדו שכנעה את הבמאי התוסס להפקיד בידיו באותה שנה את התפקיד הראשי בסרטו “לופו”, המקבילה האשכנזית ל"סאלח שבתי".

כאן יש לבארקן גילוי: “גולן ראה אותי מציג את העגלון לופו אברמוביץ’ בלהקת פיקוד דיזנגוף והחליט להפוך את זה לסרט. למעשה, אני חייב את הקריירה שלי לגולן. הוא נתן לי צ’אנס נגד כל הסיכויים, כשהלביש עליי, צוציק בן 25, תפקיד של גבר קשיש בן יותר מ־60. ‘מה אתה נותן לילד תפקיד שיותר התאים לרודנסקי?’, ירדו עליו. ומנחם, כמו מנחם, התעקש ואני קצרתי את הפירות. סיגלתי לעצמי הליכה של איש מבוגר יותר. לשם כך נעזרתי בנעליים שהיו גדולות בשלושה מספרים והקשו עלי בהליכה. אם לקח לי אפילו ארבע שעות כדי להיות לופו, היום אני בתוך 4־5 דקות בדמות. בהשוואה לאז, כששיחקתי זקן, היום אני ממש זקן ולא צריך להפעיל את כל הגוף כדי להשתנות, גם לא לשנות את הקול”.

בארקן כיכב בסרטו הבינלאומי של גולן “הבריחה אל השמש”, שצולם בברלין ובשוודיה, מול ג’וזפין צ’פלין, בתו של צ’רלי צ’פלין. “היא הייתה פרימדונה קטנה”, מעיד הפרטנר הנתנייתי שלה. “על כל דבר היא הייתה מגיבה ב’אוי, קשה לי’, ‘אוי, קר לי’. כנראה חיפשה תשומת לב. מנחם ידע לתת לה אותה, ואני פחות”.

יהודה ברקן "סיפורי מעשיות של רבי נחמן". צלם : jeny klincovstein
יהודה ברקן "סיפורי מעשיות של רבי נחמן". צלם : jeny klincovstein | יהודה ברקן "סיפורי מעשיות של רבי נחמן". צלם : jeny klincovstein
יהודה ברקן. צלם : אריאל בשור
יהודה ברקן. צלם : אריאל בשור | יהודה ברקן. צלם : אריאל בשור
תגיות:
חגיגה בסנוקר
/
יהודה ברקן
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף