דוד ד'אור על טראומת הילדות, תחילת הקריירה וההופעה בפני האפיפיור

עם תערוכה מציוריו ומופע חדש, המוזיקאי חוזר לאלבום הראשון, מדבר על ההתקרבות לדת ומסביר מדוע למרות ההצלחה בחו"ל העדיף לגדל את ילדיו פה

דודי פטימר צילום: דודי פטימר
דוד ד'אור
דוד ד'אור | צילום: אוהד רומנו
4
גלריה

דוד ד'אור מניח את המכחול, מתבונן בכן הציור ונאנח בסיפוק. "כמו שאני שר, כך אני מצייר, מאותו מקום עמוק ורגשי", הוא אומר. "אני מביע את עצמי על הקנבס בהרמוניות של צבעים, והרבה פעמים הציור נוצר מעצמו - כאילו רוצה להיווצר יותר משאני רוצה ליצור אותו. זה עולם ומלואו".

הציור, תחביב שהפך מקצוע שני עבורו, שזור בחייו בצורה משמעותית כבר קרוב לתריסר שנים, מאז פטירתו של אביו. "כשאבי ז"ל נפטר, הוא השאיר אחריו נגרייה ברחוב פלורנטין בתל אביב בדמי מפתח", מספר ד'אור. "העירייה לא נתנה לי לעשות פה סטודיו אלא רק מה שקשור במלאכת יד. מכיוון שכל חיי אהבתי לשרבט ציורים, אמרתי לעצמי שאולי זו הזדמנות להתחיל לצייר. ברגע שקיבלתי את הקנבסים והצבעים, נשפכו ממני כל כך הרבה רגשות. אני מתעלף על זה".

דוד ד'אור. צלם : שי בוזגלו
דוד ד'אור. צלם : שי בוזגלו | דוד ד'אור. צלם : שי בוזגלו

בחודש שעבר השיק ד'אור בגלריית הוראס ריכטר ביפו את "עודני חולם", תערוכה של ציוריו שתוצג שם עד 15 ביולי. "'עודני חולם' הוא גם השם של השיר החדש שהוצאתי", הוא אומר. "זה שם סימבולי, שמדבר על כך שהחלומות הם שמחזיקים אותנו. כשאתה קם בבוקר, אתה מקווה ומצפה שיקרה לך משהו טוב היום, שייפתח עוד משהו. אם אין לך חלומות, אתה בסוג של דיכאון. אני מצהיר פה שיש לי עוד חלומות, ברוך השם".

כבר קרוב ל–30 שנה ד'אור, מהקולות הייחודיים בעולם, מתחזק קריירה מוזיקלית משגשגת בארץ ובחו"ל. הוא נחשב לחלוץ ופורץ דרך בשילוב בין מוזיקה קלאסית, אופרה ומוזיקה מערבית לבין מוזיקה מזרחית. מאלבום לאלבום הוא מצליח להמציא את עצמו מחדש תוך הליכה אל מחוזות שאינם תמיד נודעים עבורו. בדיוק כפי שהוא שר ב"שינויים", שיר מתוך "משהו טוב", אלבומו ה–20 שיצא לאחרונה: "שינויים עוברים עלינו עם הרוח, שמושכת למקומות לא מוכרים, כל מה שהיה נכון כבר לא בטוח, לא יודע אם הולכים קדימה או אולי חוזרים".

"האלבום מביא לידי ביטוי את התחושות שלי מהתקופה האחרונה", הוא מספר. "עברו כמעט 30 שנה מאלבומי הראשון, ויש לי דברים אחרים לומר. מעבר לזה, באלבום יש תובנות שאספתי בחדרי מלון בחו"ל. אחרי הופעות בפני הרבה מאוד אנשים, אתה חוזר לחדר ואתה בעצם לבד ואז מגיעות המחשבות. תרגמתי את המחשבות האלו לשירים".

לאחר שגיבש את השירים החדשים, החליט ד'אור בדרך בלתי שגרתית להפקיד אותם בידיהם האמונות של מספר מפיקים מוזיקליים. "עיבוד מוזיקלי זה כמו בגד, לכן הפקדתי כל שיר בידי מעבד מוזיקלי אחר, כי רציתי להחליף בגדים בין השירים", הוא מסביר את הבחירה. "חלק מהשירים עשו גיא ויהל, חלק פטריק סבג, חלק ברי סחרוף וחלק אודי תורג'מן, והכל עבר דרך קולי, וזה יצר מין צבעוניות ועושר מקסים בעיני".

דוד ד'אור, אלבום בכורה. עטיפת אלבום
דוד ד'אור, אלבום בכורה. עטיפת אלבום | דוד ד'אור, אלבום בכורה. עטיפת אלבום
דוד ד'אור, ציור
דוד ד'אור, ציור | דוד ד'אור, ציור
תגיות:
דוד ד'אור
/
אלבום בכורה
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף