"האנשים בשלטון מפמפמים את הפחד/ הם עושים הפרד ומשול, פורמים ת'יחד/ הם כל-כך טובים בלהיות רעים/ מרחיבים את הקרעים", כך שר השף דוד בינרט, מסעדן וזמר, בשיר התוסס "חם פה", שהוא העלה השבוע. לכאורה, הוא עשוי להצטייר כאן כעוד אחד, שהמצב גרם לו לטפס עלי בריקדות. ברם, בינרט הגון דיו כדי להודות שלא כך פני הדברים.
כשמשוחחים עם בינרט, בן 40 ומזוקן, מסתבר שאיננו שף שנקלע במקרה למוזיקה, אלא קרוב לוודאי שזה אצלו בגנים, לאחר דילוג של דור במשפחתו. סבו מצד אמו, רלף שטיין, היה מוזיקאי ג'ז ניו-יורקי, שלדברי נכדו כתב אפילו עיבודים למוזיקאי-העל בני גודמן.
לאחר שירות צבאי בנח"ל, בינרט יצא לביקור משפחתי בניו-יורק, שם עבד במסעדה איטלקית וממנה התגלגל לטיול הרפתקני במרכז אמריקה עד ש"חזרתי ארצה עם חלום להיות רוק-סטאר". ברם, זה לא קרה "כשהמסעדנות ניצחה אצלי".
לפני שמונה שנים הוא פתח בקרית המלאכה, בדרום תל-אביב, את מסעדת 'א-לה-רמפה', שנראית כאילו שהגיחה מאחד מסרטי המערב הפרוע. "יצרתי לי פינה קולינרית משלי, שהאווירה שבה, כמו בפונדק-דרכים, גורמת לאנשים לעלות אליה לרגל", הוא מעיד. "בהתחלה הוגשו בה גם פירות-ים ובשרים, אבל לאחר קשיים של רישוי, המסעדה עברה להיות לגמרי צמחונית, אפילו טבעונית, כשלשמות המאכלים מתלווה לא מעט הומור".
כשהשף הוא גם זמר-יוצר, זה כצפוי מעורבב אצלו עם מוזיקה, כפי שניתן להתרשם מהצלילים שמתנגנים ברקע. "מוזיקה וקולינריה הולכות יחד, כשהיצירתיות,הכרוכה בהן, משותפת להן", סבור בינרט, שהוציא לפני שלוש שנים את "בולדוזר", אלבום בכורה קסום, שאותו הוציא בהפקה מוזיקלית של מאיר עמר, יוצא "טיפקס", הידוע בכינויו "ביג אם".
ובאשר לקורונה? - בינרט, הפלא ופלא, איננו בין המקטרים והמוחים, כפי שהם רוב אחיו לענף. איכשהו הצליח להישאר מעל המים. כשהתקרב הסגר הנוכחי, יצא עם רעייתו ועם שלושת ילדיהם צפונה, שם התמקמו באוהל על גדות הירדן. מוזיקה וארוחות-גורמה בחיק הטבע לא חסרים להם שם.