בהיסטוריה של הזמר העברי יש ליוסף גולנד מקום של כבוד: מעבר היותו אחד השחקנים הבולטים בתיאטרון בשנות ה-20, ה-30 וה-40, הוא מחזיק בתואר "הזמר הישראלי הראשון שהקליט את השיר העברי המוקלט הראשון" ונחשב חד משמעית לכוכב הפופ הראשון בישראל.

בפרק הנוכחי של הפודקאסט "מילים ולחן" ב-103FM יצא חוקר המוזיקה דודי פטימר למסע בעקבות סיפורו של גולנד, החל מילדותו באוקראינה, העלייה לישראל באמצע שנות ה-20 ופילוס דרכו כשחקן-זמר בלילות ועובד בסלילת כבישים בימים. 

התפנית בקריירה של גולנד אירעה בשנת 1934 כשנבחר על ידי חברת התקליטים הראשונה בישראל "אחוה" להיות האמן הישראלי הראשון שיקליט את השירים העבריים הראשונים. כיוון שלא היה בנמצא אולפן הקלטות בישראל, נסע גולנד לברלין והקליט כמה מהלהיטים הגדולים שלו שזכו לעיבודי ג'אז וסווינג (מודרניים מאד לזמנים ההם): "דודה הגידי לנו כן", "טנגו תל אביב", "הספנים", "קדימה השוטר" ועוד.

לאור הפופולאריות לה זכה בארץ ומחוצה לה, יצא לסיבובי הופעות בחו"ל ואף הוחתם בחברת התקליטים הבריטית Decca (בה הקליטו לימים גם "הביטלס") לחוזה הקלטות.

 בשנות ה-50 וה-60, כשכוכבו החל לדעוך, התמקד גולנד במשחק בתיאטרון (בייחוד היידי) ובטיפוח חיי משפחתו עם רעייתו, הרקדנית הידועה מיה ארבטובה ובתם עפרה. בשנת 1973, בהיותו בן 66, הלך גולנד לעולמו ממחלה ממארת.