שורה של מוזיקאים ישראלים ופלסטינים הודיעו היום (שלישי) כי יופיעו באירועי 'ועידת השלום העממית', שתתקיים ב-8-9 במאי בירושלים, בהם דנה ברגר, יהלי סובול, חמי רודנר, הדג נחש, נור דרוויש, יעל דקלבאום, עלמה גוב, טדי נגוסה, מירה עווד ואחינועם ניני. ההופעות יתקיימו בבנייני האומה ב-9 במאי. הוועידה תהיה סימן הקורא לסיום המלחמה בו אלפי אזרחיות ואזרחים, יהודים וערבים, ישראלים ופלסטינים, יחד עם אמנים, אנשי תרבות ואורחים מהעולם, יתייצבו ויקראו לעצור את המלחמה, להשיב את החטופים הביתה, ולעלות על דרך של שלום.
הוועידה הינה יוזמה של קואליציית "הגיע הזמן", הכוללת 60 ארגונים יהודים וערבים בתחומי שלום, פיוס וחברה משותפת. דנה ברגר התייחסה להופעתה בוועידה: "אנחנו חיים בתקופה קשה ועצובה, שבה נדמה שהמילה 'שלום' כמעט ואינה נאמרת. חשוב לזכור שכולנו בני אדם, ושגם בצד השני יש אנשים ששואפים לחיים טובים ובטוחים יותר.
אנחנו נושאים כאב משותף – על אובדן, על מלחמות, על חיי אדם שאבדו משני צדי הסכסוך. צריך שיהיו מי שימשיכו להחזיק את התקווה, את התפילה, את התדר הזה של אפשרות לחיים אחרים. אני מאמינה שביום שבו אמנים ובני אדם בכלל יפסיקו להשתתף במפגשים שמבקשים לקדם תקווה, זה באמת יהיה הסוף של הסוף".
מירה עווד אמרה: "אני גאה להצטרף לקולות הרבים הקוראים לסיום המלחמה ולחתירה כנה לפתרון צודק וארוך טווח באזור שלנו. אלימות מעולם לא הייתה פתרון מוסרי — היא רק מזינה עוד שנאה, עוד אובדן, ועוד ניכור. עד מתי נמשיך להיתקע במעגל הדמים הזה? בשני הצדדים יש מי שמסיתים למלחמה, אבל יש גם המונים — יהודים וערבים — שרוצים עתיד אחר. אסור לנו להיכנע לשיח הדה-לגיטימציה והדה-הומניזציה שהשתלט על המרחב הציבורי. דווקא עכשיו, התפקיד שלנו הוא להשמיע קול ברור של תקווה, הכלה, ואנושיות. נתראה בירושלים".
יהלי סובול הוסיף: "כאוהד הפועל תל אביב בכדורסל, מצב השלום מזכיר לי את מצב המועדון לפני כמה שנים – מפורק, האוהדים בבית, איבד אפילו את השם שלו. רק קומץ מאמינים עוד המשיכו להחזיק בלפיד כשהתחלנו מחדש בליגה הכי נמוכה. אבל זה בדיוק מה שמזכיר לי למה אסור לוותר: כי בזכות ההתעקשות, בזכות החזון, בזכות הקהל – היום הפועל זכתה בגביע אירופי ותשחק בשנה הבאה ביורוליג. ככה זה גם עם השלום. גם כשהכול נראה אבוד, הדרך מתחילה מאנשים שמסרבים להתייאש. זה לא גימיק – זה מאבק על זהות, על עתיד, על תקווה".
אירועי התרבות של הוועידה יחלו כבר ב-8.5 עם שורה של פעילויות ואירועים ברחבי ירושלים לכל אורך היום. פסטיבל סרטי שלום יוקרנו בשלושה מוקדים: סינמטק, בית הספר לקולנוע סם שפיגל ובקולנוע הקהילתי "יוזמת סמדר"; הופעות מוזיקה של הרכבים יהודים וערבים יתקיימו בפיל בית, המפעל ובמזקקה. סיורים ברחבי העיר ייערכו על ידי פעילי שלום וארגונים ירושלמים כגון עיר עמים, עמק שווה וארץ לכולם.
ועידת השלום העממית, שתתקיים בירושלים ב-8-9 במאי 2025, היא יוזמה רחבת היקף שנועדה להציג חזון חיובי ואלטרנטיבי למציאות של סכסוך מתמשך. הוועידה, שתשלב אירועי תרבות, שיח, סיורים ומושבים בנושאי ביטחון, פיוס, כלכלה ועתיד החינוך, מבקשת להפנות את המבט מהכאב והשבר אל כיווני פעולה מעשיים ליצירת מציאות של שלום. היוזמה היא חלק מפעילותה של קואליציית "הגיע הזמן", המאגדת כ-60 ארגוני שלום וחברה משותפת הפועלים לסיום הסכסוך הישראלי-פלסטיני באמצעות הסכם מדיני. הוועידה נועדה להעניק במה רחבה לקולות המאמינים בעתיד של צדק, חירות וביטחון לשני העמים, תוך חיזוק השותפות היהודית-ערבית בישראל.