לכבוד יום הזיכרון ה-30 לרצח: מופע מיוחד על יצחק רבין בהיכל התרבות

המופע "יצחק רבין: כרוניקה של רצח" של עמוס גיתאי יעלה לראשונה בישראל בהיכל התרבות לציון 30 שנה לרצח. בהשתתפות יעל אבקסיס וקרן מור, עם התזמורת הסימפונית חיפה ומוזיקאים בינלאומיים

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
יצחק רבין
יצחק רבין | צילום: מאיר רג'ואן למעריב בלבד
3
גלריה

שיחזור המאורעות ההיסטוריים

העבודה משלבת חומרים אודיו-ויזואליים מתוך הסרט יחד עם עדותה של לאה רבין המתארת רגע אחר רגע את שקרה ב-4 בנובמבר 1995. כך נרקם פסיפס של דימויים, קולות וצלילים המשחזרים את מהלך ההיסטוריה והאלימות שבה התנגדו כוחות לאומניים לפרויקט השלום.

יעל אבקסיס
יעל אבקסיס | צילום: דודי חסון

בין קטעי ארכיון לקול ומוזיקה, ממשיך גיתאי את עבודתו כ"אדריכל זיכרון" ומביא לבמה יצירה המשלבת קולנוע, תיאטרון ומוזיקה. המופע קונן על הרגע המכונן בהיסטוריה הישראלית, בו נגדעה אפשרות אמיתית לשלום.

"עדיפה דרך השלום מדרך המלחמה"

דרך המופע, חושף גיתאי את ההסתה והאלימות שבה נלחמו הכוחות הלאומניים בהסכמי אוסלו עד לרצח, שאת השלכותיו מרגישים עד היום. כפי שמסביר הבמאי: "מאז רצח רבין לפני רבע מאה, הישראלים והפלסטינים מעולם לא התייחסו שוב למורכבות היחסים ביניהם". המופע כולל ציטוטים של רבין עצמו, כמו "עדיפה דרך השלום מדרך המלחמה" ו"שלום עושים עם אויבים קשים מאוד".

מור קרן
מור קרן | צילום: יריב פיין וגיא כושי
תגיות:
יצחק רבין
/
יעל אבקסיס
/
קרן מור
/
עמוס גיתאי
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף