מירי רגב תבוא לראות? ההצגה הפוליטית של צ'כוב רלוונטית מתמיד

ההצגה "גן הדובדבנים" של המחזאי הקלאסי, בהפקת תיאטרון באר שבע, היא מלאכת מחשבת תיאטרלית מרהיבה, מודרנית ומרתקת של כל יוצריה

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
גן הדובדבנים של צ'כוב
גן הדובדבנים של צ'כוב | צילום: מעיין קאופמן

חידוש נוסף בהצגה בא לידי ביטוי בהחלטה לוותר על דמויות המשרתים, למעט דמותו של פירס, בגילומה של אורה מאירסון. בהיעדר משרתים, דיירי האחוזה נאלצים להכין בעצמם את האולם לקראת הנשף. גם התלבושות, שעיצבה סבטלנה ברגר, ממחישות את הקדמה ומתמקדות בדמויות פריזאיות המדגישות את חילופי המעמדות.

בתמונה האחרונה, הבמה היא ערימת מזוודות המונחות עבור דיירי האחוזה היוצאים לפריז. בתמונה הנ"ל מתרחשת הפרידה של בעלת האחוזה מאחיה ומבית הילדות, וגם תחושת ההחמצה של רוכש האחוזה שלא מצליח להתאחד עם אהובתו, בתה של בעלת האחוזה.

ההפקה הנוכחית היא ההפקה השביעית המוצגת בארץ, בתרגום הנהדר של רועי חן, והתוצאה מרהיבה בזכות צוות שחקנים מצוין: שירי גולן, תום אבני, רועי אסף, ירון ברובינסקי, אביגיל הררי, אורה מאירסון, דני שפירא ומעיין תורגמן, המציגים משחק מרשים המתלכד לכדי משחק אנסמבל שמציג רגעים יפים ומרגשים כאחד.

תגיות:
תיאטרון באר שבע
/
גן הדובדבנים
/
אנטון צ'כוב
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף