החשב הכללי, יהלי רוטנברג, השלים הלילה (בין שלישי לרביעי) הנפקה ציבורית של אגרות חוב דולריות בשווקים הבין-לאומיים, בהיקף כולל של 5 מיליארד דולר. מדובר בהנפקה ראשונה לשנת 2025, במסגרתה הונפקו שתי סדרות חדשות של אג"ח לתקופות של 5 ו-10 שנים. לפי הודעת משרד האוצר, הביקושים להנפקה הסתכמו בסך של מעל 23 מיליארד דולר, פי 4.6 מהסכום שהונפק בפועל. המהלך של החשב הכללי נועד לסייע בכיסוי בור הגירעון, שלפי התחזיות במשרד צפוי להגיע ב-2025 ל-4.9% מהתוצר. 

תזמון המהלך חשוב גם הוא, שכן מדובר בניצולה של הפסקת האש שהגבירה את האמון בכלכלה הישראלית. בהערכות שהתקיימו באגף החשכ״ל התקבלה סברה לפיה הריבית שתשלם ישראל לרוכשי אגרות החוב כעת, תהיה נמוכה משמעותית בהשוואה לזו שהייתה ישראל משלמת להם עקב רכישה בזמן לחימה עצימה.

המשתתפים בהנפקה כללו משקיעים מוסדיים גדולים כגון קרנות פנסיה, חברות ביטוח, קרנות גידור, משקיעים פיננסיים וגופים אשר מחזיקים באגרות חוב של מדינת ישראל לטווח ארוך. בהנפקה השתתפו גם כ-300 משקיעים שונים ממעל 30 מדינות בכל רחבי העולם. את ההנפקה ליוו מספר בנקים ששימשו חתמים בעסקה: ״בנק אוף אמריקה״, ״סיטי בנק״, ״דויטשה בנק״, ״גולדמן זקס״ ו״ג׳יי פי מורגן״.

החשב הכללי, יהלי רוטנברג מסר: "מדובר בהנפקה ציבורית חשובה שמצביעה על יציבותה הפיננסית של מדינת ישראל ועל האמון הגבוה של המשקיעים הגלובליים בכלכלה הישראלית, גם בתקופה של אתגרים גלובליים, ביטחוניים ומקומיים. המרווחים בהנפקה משקפים את הירידה המשמעותית בפרמיית הסיכון של מדינת ישראל ומקבעים אותה. אגף החשב הכללי ימשיך לפעול בצורה שקולה, אחראית ומקצועית בניהול החוב הממשלתי על מנת לשמור על חוסן פיננסי ולמקסם את תנאי המימון של מדינת ישראל תוך ביצור מעמדה כיעד השקעה מבוקש בשווקים הבינלאומיים".
  
סגן בכיר לחשב הכללי ומנהל חטיבת המימון, גיל כהן, מסר: "מדינת ישראל הצליחה, בזמנים מאתגרים, לבצע צעד משמעותי למימון פעילותה. ההנפקה מהווה נדבך חשוב באסטרטגיית ניהול החוב הממשלתי ומסייעת בגיוון מקורות המימון והרחבת בסיס המשקיעים. תוצאות ההנפקה משקפות אמון חזק ויציב של השווקים הבינלאומיים בכלכלה הישראלית, ומדגישות את מעמדה של ישראל כיעד השקעה משמעותי עבור המשקיעים הגדולים בעולם".