האם אי פעם עצרתם לחשוב כמה כסף מתגלגל לכם במגירות? כן, אלו שבהן שוכנים הסמארטפונים הישנים שלכם, אלו שהחלפתם עם השנים ושמרתם "למקרה שנצטרך". מסתבר שהמכשירים הישנים האלה לא רק תופסים מקום - הם יכולים להפוך בקלות למזומנים ממשיים, ובסכומים מפתיעים.

נתון מדהים שעולה מסקר חדש: ל-85% מהישראלים יש לפחות סמארטפון אחד ישן שלא בשימוש. במספרים אלה מדובר על כ-7.8 מיליון מכשירים ברחבי המדינה, בשווי מוערך של כ-2 מיליארד שקלים, שפשוט "קבורים" במגירות ומצברים אבק. כעת, מהלך חדש בשוק הסלולר הישראלי מאפשר לכם להפוך את המכשירים האלה לכסף מזומן, ללא התניות או התחייבויות.

חברת פלאפון משיקה לאחרונה את שירות "Pele Cash" - מודל המאפשר ללקוחות כל חברות הסלולר להחזיר סמארטפונים ישנים ולקבל עבורם תשלום ישירות לחשבון הבנק או לכרטיס האשראי.

פלאפון  (צילום: באדיבות פלאפון)
פלאפון (צילום: באדיבות פלאפון)

"אנחנו משיקים תפיסה חדשנית ומהפכנית של תחום ציוד הקצה בישראל המחברת בין ערך לצרכן, טכנולוגיה וקיימות", אמר אילן סיגל, מנכ"ל פלאפון. "אנחנו רואים בהחזרת המכשירים לא רק פעולה צרכנית נבונה, אלא גם תפיסה אסטרטגית המשלבת חדשנות עסקית ואחריות סביבתית אשר נותנת מענה לכלל הציבור בישראל".

המהלך החדש פשוט להפליא: מגיעים לאחד מסניפי פלאפון ברחבי הארץ, מביאים איתכם עד 3 מכשירים סלולריים ישנים בשנה, והמכשירים עוברים הערכת שווי במקום. לאחר מכן, מקבלים תשלום של עד 5,520 שקל (בהתאם לדגם ולמצב המכשיר) ישירות לחשבון הבנק או לכרטיס האשראי תוך 14 ימי עסקים. כל זאת ללא צורך ברכישת מכשיר חדש או בהתחייבות כלשהי.

"במציאות הכלכלית המורכבת שישראלים רבים חיים בה, חשוב לנו להציע ללקוחות הזדמנות חכמה, נגישה ומהירה להקל מעט על הכיס", הסביר דרור בהט, סמנכ"ל השיווק של פלאפון. "כל מכשיר שמוחזר וממוחזר הוא צעד נוסף לעבר עתיד נקי וחסכוני יותר".

אז כמה באמת שווה המכשיר הישן שלכם?

הסכומים משתנים בהתאם לדגם ולמצב המכשיר. למשל, אייפון 15 Pro Max במצב תקין יכול להניב החזר של עד 2,000 ש"ח, בעוד סמסונג גלקסי S24 Ultra יכול להיות שווה עד 1,700 ש"ח. גם מכשירים ישנים יותר כמו אייפון X (עד 200 ש"ח) או גלקסי S20 (עד 400 ש"ח) יכולים להניב החזר משמעותי. אפילו מכשירים ותיקים מאוד שלא נכללים ברשימת הדגמים במהלך יזכו את בעליהם בשובר קנייה של 50 ש"ח ברשת פלאפון.

מנכ''ל פלאפון אילן סיגל (צילום: רמי זרנגר)
מנכ''ל פלאפון אילן סיגל (צילום: רמי זרנגר)

למהלך יש גם פן סביבתי משמעותי. המכשירים שמוחזרים במצב תקין נמכרים כמכשירי יד שנייה, בעוד מכשירים פגומים או ותיקים מדי מועברים למיחזור דרך תאגיד מא"י (מחזור אלקטרוניקה בישראל). כך, מלבד הערך הכלכלי המיידי ללקוחות, יש כאן גם תרומה משמעותית לצמצום פסולת אלקטרונית - המוערכת כיום בכ-1,400 טון של מכשירים לא בשימוש ברחבי ישראל.

ביוזמה משתתפים מעל ל-1,000 דגמים שונים של מכשירים, כולל כאלה שהושקו לפני למעלה מעשור, החל מדגמי אייפון 4 וסמסונג גלקסי S2. הרשימה המלאה של הדגמים והערכות השווי מופיעה באתר החברה.