בהסלמה נוספת במלחמת הסחר בין שתי המעצמות הגדולות בעולם, סין הורתה לחברות התעופה המקומיות להפסיק כל רכישה של מטוסי בואינג אמריקאים, כך דווח בסוכנות הידיעות בלומברג. לפי הדיווח, בייג'ינג דרשה גם להפסיק רכישת ציוד וחלקי חילוף למטוסים מחברות אמריקאיות. ההוראה הגיעה לאחר שסין הטילה בסוף השבוע האחרון מכסי תגמול של 125% על סחורות אמריקאיות.
מכסים אלה, כשלעצמם, היו מכפילים את עלות המטוסים וחלקי החילוף האמריקאים, ובכך הופכים את הרכישה ללא כדאית עבור חברות התעופה הסיניות. עוד מדווחים בבלומברג כי הממשל בבייג׳ינג שוקל גם דרכים לסייע לחברות תעופה החוכרות מטוסי בואינג ומתמודדות עם עלויות גבוהות יותר. בתגובה, צנחו מניות בואינג בעד 4.6% במסחר המוקדם. מתחילת השנה ירדו מניות החברה ב-10%.
עבור בואינג, העימות מהווה מכה נוספת באחד השווקים הגדולים בעולם למכירות מטוסים. לפי הערכות, סין תתפוס 20% מהביקוש העולמי למטוסים בשני העשורים הקרובים, וב-2018 כמעט רבע מתוצרתה של בואינג הגיעה לשם.
נזכיר, סין הודיעה ביום שישי כי תשית מכסים בשיעור של 125% על כל הסחורות האמריקאיות החל מ-12 באפריל. זאת עקב החלטתו של טראמפ להטיל מכס אמריקאי על סחורות מסין, כולל מכס של 20% בגלל ״תפקידה של סין בסחר בפנטניל״. שיעור המכסים האמריקאים על סין עומד כעת על 145%.
במקביל, סין עוצרת ייצוא של מתכות נדירות לארה״ב, ייצוא שחיוני לטכנולוגיה הצבאית האמריקאית. אותן מתכות, מינרלים ומגנטים משמשים לייצור מטוסי קרב, כנפי טילים ומנועי כטב"מים. כך לפי דיווח בניו יורק טיימס. עוד דווח כי אותן מתכות נמצאות במטוסי F-35 (כ-410 ק"ג למטוס), ספינות מלחמה, טנקים, טילים ולייזרים. צוללות, למשל, יכולות להכיל מעל 4,100 ק"ג מאלמנטים אלה.
גורמים בתעשיות הביטחוניות טוענים כי ישנם מחצבים מסוג זה בעוד מדינות בעולם וארצות הברית, כמו גם מדינות נוספות במערב, רוכשות את המחצבים מכמה מדינות במקביל. עוד העריכו הגורמים כי בידי ארצות הברית מלאים גדולים של המחצבים אשר נרכשו בעבר. ההערכה אך מתייחסת ליצרניות הנשק והתעופה של ארה״ב ובכלל זה חברות הענק לוקהיד מרטין, יצרנית ה-F35 וחברת בואינג, המייצרת את F-15.