הפער בנתונים נובע בעיקר משימוש במוצרים פיננסיים הקשורים לתשלומים לספקים ואיגוח נכסים. דוחות הרבעון השלישי של שנת 2025 מצביעים על התחייבויות הכוללות "מימון שרשרת אספקה" ואיגוח בסך של כ-772 מיליון אירו. על פי כללי החשבונאות, סעיפים אלו אינם מחויבים תמיד להיות מסווגים כחוב בדוחות הכספיים, עובדה שתרמה להבדל בין הצהרות החברה לבין המצב בפועל. במסגרת ארגון החוב הקודם, הודיעה אלטיס צרפת כי החוב המאוחד יופחת מכ-24 מיליארד אירו לכ-15.5 מיליארד אירו, אך נתוני הרבעון האחרון הצביעו על חוב נטו של כ-16 מיליארד אירו.
במקביל לחשיפת הנתונים, קונסורציום של שלוש מפעילות תקשורת צרפתיות מתחרות, בואיג, איליאד ואורנג', מנהל משא ומתן לרכישת מרבית פעילות החברה, כולל מפעילת הסלולר SFR. הצדדים החלו בתהליך בדיקת נאותות בתחילת השנה, לאחר שדרהי דחה באוקטובר הצעה קודמת של הקונסורציום לפי שווי של 17 מיליארד אירו, בטענה כי היא נמוכה מדי.
המשא ומתן הנוכחי נתקל בקשיים משמעותיים בשל המורכבות שבחלוקת העסק בין שלוש מפעילות שונות והסכמה על המחיר, כאשר החובות וההתחייבויות הנוספים רק מסבכים את המצב. בנוסף, כל עסקה פוטנציאלית צפויה לעמוד בפני פיקוח הדוק של הרגולטורים בפריז ובבריסל, הנוטים להתנגד לריכוזיות בענף ללא צעדים מתקנים משמעותיים. דרהי דורש סעיפי פיצוי למקרה שהעסקה תיחסם מסיבות רגולטוריות, בעוד שהקונסורציום מבקש הגנה משפטית מפני חבויות מס ותביעות משפטיות, כולל כאלו הקשורות לחקירה הפלילית נגד יד ימינו לשעבר של דרהי, ארמנדו פריירה.
הלחץ להשגת הסכם גובר ככל שהחברה מתמודדת עם ירידה במכירות וברווחים, ולקראת החזרי חוב משמעותיים הצפויים החל משנת 2028. גורמים המעורבים בשיחות ציינו כי אם לא יושג הסכם עד חודש אפריל, המשא ומתן עלול להיכשל. לפי הערכות מסוימות, אם אלטיס צרפת לא תצליח למכור את הפעילות או נכסים אחרים, דוגמת רשת הסיבים האופטיים XpFibre, היא עלולה להיקלע לתהליך ארגון חוב נוסף בתוך 18 חודשים. במקביל, מתנהלים תהליכי ארגון חוב גם בחברת אלטיס ארה"ב, החלק היחיד באימפריה של דרהי שנסחר בבורסה, וצפויים להתחיל גם באלטיס אינטרנשיונל.