"אנו מצפים שהסכסוך יירגע, וש-2025 תהיה חיובית יותר", אמר הכלכלן הראשי במשרד האוצר, שמואל אברמזון, בריאיון לבלומברג. את הדברים אמר ברקע תחזית האוצר לצמיחה של 4.3% בשנה הבאה, בעוד עבור 2024, צפויה צמיחה כמעט אפסית של 0.4% בלבד. כזכור, משום שהאוכלוסייה בישראל גדלה בקצב של כ-2% בשנה, כל שיעור צמיחה נמוך מכך מהווה התכווצות של הכלכלה.

עוד ציין הכלכלן הראשי שהשווקים מאמינים גם הם בהתאוששות כלכלית של ישראל בשנה הבאה. הוא ציין את התחזקות השקל מאז תחילת אוקטובר ואת העלייה בשוק המניות, כמו גם את התשואות על אג"ח הממשלתיות, שצנחו בתקופה האחרונה, ויכולות להעיד על הערכת המשקיעים לשיפור במצב הגיאו-פוליטי.

ד''ר שמואל אברמזון (צילום: דוברות משרד האוצר)
ד''ר שמואל אברמזון (צילום: דוברות משרד האוצר)

הסיבות להנחותיו של אברמזון, כפי שביטא אותן באותו ריאיון, הן בעיקר ה״הצלחות הצבאיות של ישראל מול חיזבאללה״, וכן האופטימיות ששררה בשווקים לגבי הפסקת אש מול ארגון הטרור – אופטימיות שהתממשה היום (רביעי) לפנות בוקר. "עדיין יש אי ודאות רבה וסוגיות שצריכות להתבהר", אמר, "מגמת השיפור הכלכלי תלויה בעיקר בהתפתחויות הביטחוניות".

עוד התייחס הכלכלן הראשי לאישור תקציב 2025, שאושר בממשלה בתחילת החודש, ונמצא בימים אלה בשלבי הכנה לקראת הגעתו לכנסת. "תהליך החקיקה תמיד מורכב ומכיל במידה מסוימת מגעים ופשרות. אבל אנחנו בטוחים שהתקציב יעבור בכנסת ללא שינויים גדולים מזה שאושר בממשלה. בסופו של דבר, מדובר בכנסת קואליציונית, שהממשלה שולטת בה בצורה די חזקה".

כשנשאל על מידת האופטימיות שלו בנוגע לסיכוי של דירוג האשראי של ישראל לעלות בחזרה, לאחר שספג מספר הורדות מתחילת השנה, ענה: "בסופו של דבר כן, אני לא יודע מתי זה יקרה. זו החלטה של חברות הדירוג, אבל אני חושב שהתחזיות של לפחות חלק מהן לא התגשמו ולא צפויות להתגשם. אז אני חושב שנראה בעתיד שיפור גם בתחום הזה".