הימים האחרונים לא היו ימים טובים במיוחד למשקיעי טסלה שהמשיכה לגלוש במדרון ולאכזב את המשקיעים. המניה של החברה החדשנית בבעלותו של איש העסקים אילון מאסק, נכנסה לסחרור של ירידות - שלא ברור מתי הוא יסתיים. אם כי חייבים להבהיר כבר עכשיו, שווי המנייה נכון להיום, אחרי הירידות, עדיין גבוה משמעותית משווייה באפריל של השנה שעברה.
כך או כך מה מביא את מניית טסלה לירידות ומה עלינו ללמוד מכך? את הסיבות לירידות אפשר לתלות בגורמים רבים. שנתחיל? אז ככה: לפני הכל, טסלה חווה כבר תקופה ירידה במכירות במדינות בולטות וחשובות. כך בסין, שם ירדו המכירות בינואר בשיעור של 11.5% לעומת ינואר של השנה שעברה. בגרמניה נרשמה צניחה של 59% וירידות משמעותיות נרשמו גם בצרפת ובנורבגיה.
צריך לזכור שטסלה מתמודדת למעשה מול שתי חזיתות. מחד, ירידה בקצב החדירה של החשמליות לשוק הרכב. מאידך, עלייה בכוחן של יצרניות רכב סיניות. רק להמחשה: BYD הסינית הגדילה את המכירות שלה בסין בשיעור של 47% וזה בא על חשבון השחקנית המובילה ברכבים חשמליים יוקרתיים בעולם, טסלה כמובן.
בנוסף, בכירים בטסלה מכרו באחרונה מניות ועוררו גל של שמועות. ייתכן שמדובר בצירוף מקרים בלבד וזה ככל הנראה מה שקרה, אך כשיושב ראש החברה והמנכ"לית הפיננסית שלה מוכרים מניות, אולי הם יודעים על החברה משהו שאנחנו לא יודעים והנה סיבה נוספת לצלילת המניה.
יותר מכל אפשר להאשים את הממשל האמריקאי שהודיע כי יפסיק את הסבסוד שהוא מעניק כיום לתחנות טעינה לרכבים חשמליים במדינה. סבסוד שניתן כדי לעודד מעבר לרכבים חשמליים ופחות מזהמים. הפסקת המימון הפדרלי עלולה להשפיע על תשתית הטעינה של טסלה ואין פלא שהדבר מתבטא בשווי המניה.
מה גם שמזה למעלה משנה שטסלה לא השיקה דגם חדש. את הסייבר־טראק השיקה החברה בסוף 2023, ומאז, דממה. מודל Y המשודרג שהיה אמור להיות מושק מזמן, מתעכב, וגם זה תרם לירידה במכירות. והמשקיעים, כנראה חוששים.
ומה יקרה עם טסלה? היא כנראה תשרוד את זה. כבר היום היא מנסה להתמודד עם הירידה במכירות והתחרות הגוברת. בכוונתה להשיק רכב חשמלי זול יותר עם נהיגה אוטונומית מלאה ובכך להגדיל את נתח השוק שלה. היא גם העלתה מחירים לדגמי Model X בינתיים רק בארצות הברית אך לא מן הנמנע שהמחירים יעלו גם בשווקים נוספים ובהם גם השוק הישראלי. טסלה אף יצאה בתוכניות מימון לרכישת רכביה. בחלק מהשווקים היא מציעה מגוון תוכניות מימון ללא ריבית או הלוואות בריבית נמוכה כדי לעודד את המכירות.
טסלה גם לא מתכוונת להניח את כל הביצים בסל אחד. תחת מאסק ראתה טסלה את עצמה כחברה חדשנית שאינה כבולה לפרדיגמות העבר. ככזו בכוונתה להתרחב בקרוב לתחומים חדשים ובהם בינה מלאכותית, רובוטיקה ואנרגיה חכמה. אגב, עוד השנה מתכוונת החברה להשיק שירות חדש בשם רובוטקסי. הוא אמנם קשור לעולם הרכב אך מרחיב את השווקים שטסלה פועלת בהם.
וזה בדיוק הלקח שעלינו ללמוד מהאפיזודה האחרונה של מניית טסלה. לקח עליו אני חוזר לא אחת בטור הזה - לא שמים את כל הביצים בסל אחד!
כלל אצבע בהשקעות הוא "פיזור". לפזר את ההשקעות על תחומים שונים ובכך למזער סיכונים. משקיע ששם לפני חודש את כל כספי ההשקעה על מניית טסלה ובדיוק עכשיו זקוק לכסף, הפסיד כנראה. השקעות יש לפזר לענפים ותחומים שונים.
בנוסף, השקעה, גם במנייה "מבטיחה", אינה פעולה של שגר ושכח. היא זקוקה למעקב. חשוב לעקוב אחר התחרות הגוברת בשוק ולהבין את ההשלכות שלה על ביצועי החברה. לא רק התחרות עשויה לפגוע בביצועי המנייה, גם החלטות ממשלתיות דוגמת ההחלטה של הממשל הפדראלי להוריד את הסבסוד לעמדות הטעינה. עלינו לאסוף כמה שיותר נתונים ממקורות שונים כדי לקבל תמונה מלאה על מצב החברה בה אנו משקיעים.
ושוב, הלקח העיקרי הוא שגם אם נגיע למסקנה שמדובר בחברה הטובה והצומחת ביותר בעולם, עדיין שומה עלינו לפזר את השקעתנו על פני תחומים שונים ולא להשקיע את כל כספנו בחברה אחת בלבד.
דניאל שבקס הוא מנכ"ל ’הירשוביץ פיננסים'. אין לראות באמור לעיל משום ייעוץ השקעות, המלצה או חוות דעת באשר לכדאיות השקעה במוצרים פיננסיים מכל מין וסוג שהם.