שבועות ספורים לאחר עלייתו לאוויר של "מוקד בפעם הראשונה", יודעים בבנק לאומי לומר: עבור לקוחות רבים מדובר במענה חשוב מאין כמותו. "היכולת לקבל סיוע צמוד בביצוע פעולה לא מוכרת בפעם הראשונה - על אחת כמה וכמה אם היא מורכבת יחסית - היא לעיתים עבור הלקוח גלגל הצלה של ממש", מסבירה סיגל בן ישי, ראש ענף ביטחונות וערבויות בלאומי.

כך, למשל, בנטילת ערבות בנקאית. "נטילת ערבויות היא לא פעילות שגרתית", מוסיפה בן ישי, "היא מתרחשת פעמים ספורות במהלך החיים, ולכן היא לא מוכרת לרוב הלקוחות. אם ניקח לדוגמה זוג צעיר ששוכר לראשונה דירה, הוא עשוי להיתקל בדרישה של בעל הנכס להציג ערבות בנקאית ולגלות שאין לו שום ידע בנושא - איך בכלל ניגשים לעניין? מה חשוב לדעת? ומה בכלל המשמעות של צעד כזה? הוא נחשף לכל הנושא בפעם הראשונה, וכאן בדיוק אנחנו נכנסים לתמונה - ללוות, להדריך ולהשלים את ביצוע הפעולה".

"כשצד בעסקה מבקש ערבות, לא תמיד הצד השני מבין את המשמעות או את החלופות העומדות בפניו", מסבירה גלי מסינגר, מנהלת מרחב מרכז בלאומי. "קודם כל, צריך להבין את המהות: מדובר בהתחייבות של הבנק כלפי צד ג' כלשהו, למשל משכיר הדירה, שמשמעותה היא שהבנק ישלם את סכום הערבות במידה ויידרש לכך".

לדבריה, "בפעולות מורכבות שדורשות הסבר, לא תמיד יש לנו - כלקוחות - זמן לעשות שיעורי בית. עצם העובדה שיש מוקד זמין ונגיש, עם בנקאים מקצועיים שמציגים לך את המידע בנחת, בסבלנות ובמקצועיות - זו בשורה רצינית".

"כשמדובר בערבות בנקאית, ‘מוקד בפעם הראשונה' חוסך זמן פעמיים", מסכמת בן ישי. "גם את הצורך בהגעה לסניף, בהמתנה ובישיבה עם הבנקאי, וגם את הצורך לנסוע פיזית לפגוש את המוטב - שיכול גם להתגורר בצד השני של הארץ - ולהביא לו פיזית את שטר הערבות, כפי שנעשה בעבר. היום הכל דיגיטלי, זמין ונגיש. גם אם לא מדובר בפעולה בנקאית תדירה, כשהלקוחות שלנו נדרשים לה - אנחנו כאן בשבילם. החוויה היא אומנם דיגיטלית, אבל השירות הוא לגמרי אנושי". 

הכתבה מתפרסמת בשיתוף עם בנק לאומי