הבוקר (שלישי) מפרסם שירות התעסוקה את "דופק שוק העבודה" המסכם את התנועות שנרשמו בשוק העבודה הישראלי במהלך חודש מרץ, ומנותניו עולה כי במהלך החודש המשיך מספרם לרדת אך באופן מזערי, נמוך יותר ב-0.4% ממספרם בפברואר, ועמד החודש על 159.2 אלף.
הנתון הנמוך ביותר מאז פרוץ המלחמה וקרוב מאוד בהיקפו לנתונים שקדמו למלחמה, "עובדה המעידה על חוסנו של שוק העבודה הישראלי והתאוששותו, לפחות נכון לעכשיו, מהשפעות המאקרו של המלחמה" אומרים בשירות התעסוקה. בקרב הערבים והחרדים נרשמו ירידות, הן במספר דורשי העבודה והן בשיעורם מכלל דורשי העבודה, ואילו בקרב היהודים שאינם חרדים נרשמה עלייה מספרית קלה שהשתקפה גם בעלייה של 0.9% בשיעורם בהשוואה לזה שנרשם בפברואר.
לפי אשכולות חברתיים-כלכליים נרשמו עליות במספר דורשי העבודה מהאשכולות הגבוהים (8-10) ואשכולות הביניים (4-7) של 3.5%, כאשר בקרב הגבוהים מדובר בעלייה עקבית בחודשים האחרונים. לעומת זאת, בקרב האשכולות הנמוכים (1-3) נרשמה ירידה של 3.6% במספר דורשי העבודה בהשוואה למרץ, עקבית גם כן לחודשים האחרונים ובשירות התעסוקה מכנים זאת מגמת "היחלשות החזקים והתחזקות החלשים".
כאשר בוחנים את מאפייני משלחי היד בהם נרשמה עלייה ניכר כי מרביתם הם משלחי היד הכרוכים במיומנויות גבוהות, וזו עדות נוספת להמשך מגמת היחלשות החזקים. בעוד ב-2020 עמד שיעור מרוויחי השכר הגבוה (14,000-28,000) מכלל דורשי העבודה על 16.7% הרי שבמרץ 2025 הוא האמיר לכדי 27.1%.
עו"ד עינבל משש, מנכ"לית שירות התעסוקה, אומרת על המגמה: "לא ניתן להתעלם מתופעה עקבית של היחלשות החזקים. נוכחנו לה בענף ההייטק בחודש הקודם, ואנחנו מקבלים לכך עוד ועוד אינדיקציות גם כעת. לצד החיזוק הכללי של שוק העבודה עלינו להשקיע גם במשלחי היד החזקים, בקרב בעלי המשכורות הגבוהות ובעיקר בהייטק. שירות התעסוקה ער למגמות ומוביל שורת יוזמות אל מול ההתפתחויות בתמהיל דורשי העבודה".