גליל השלמות: הפסטיבל בצפון שישאיר טעם של דו-קיום

קולינריה, טבע, מוזיקה ובעיקר אחווה; אחרי שבוטל בשנה שעברה, ייערך בשבוע הבא בפעם השלישית פסטיבל “בא לי גליל" ביישובי אשכול בית הכרם; המארגנים בונים על הישראלים שיגיעו לאזור לרגל חג השבועות

אילנה שטוטלנד צילום: פרטי
פסטיבל "בא לי גליל"
פסטיבל "בא לי גליל" | צילום: אילנה שטוטלנד
5
גלריה
נתי רוזנצוייג
נתי רוזנצוייג | צילום: גלית יניב

בימים אלה שוקד רוזנצוייג על החייאת התיירות במרכז הגליל. “לפני המלחמה התיירות באזור הייתה בינונית. היו קצת קבוצות של ועדי עובדים, והיו גם תיירים שהיו מגיעים עצמאית. מחו"ל היו מגיעים בשוליים. במלחמה הכל נעצר לגמרי. אנחנו מנסים לא רק להחיות את התיירות, אלא להעצים ולהצמיח אותה על ידי מיזמים ומהלכים שונים. מתכננים שבשנים הקרובות יגיעו פי ארבעה מבקרים ממה שיש כיום".

“הפסטיבל לוקח את כל הדברים הטובים שיש אצלנו באזור ומייצר שיתופי פעולה מגוונים בין תיירנים. זה יוצר חבילות מאוד ייחודית ליום שלם של ביקור", אמר רוזנצוייג. “כמו כן, בשיתוף פעולה עם רשות הטבע הגנים, קק"ל והוועדה לשבילי ישראל, אנחנו מסמנים וחונכים בימים אלה שביל טיול חדש שנקרא ‘שביל בית הכרם'. זהו שביל של 120 ק"מ שיהיה מחולק למקטעים שמתאימים לטיולים משפחתיים.

הדרך של בן
הדרך של בן | צילום: סטודיו A

"מעבר לנוף הקסום, השביל גם מתחבר לעסקים התיירותיים שנמצאים במרחב. בנוסף לשביל הזה, בכל אחת מהרשויות יהיה גם שביל מסומן מקומי נוסף שיעבור דרך הפנינים התיירותיות בכל אחת מהרשויות".

פרויקט נוסף שבאמצעותו מקווה רוזנצוייג להגדיל את תנועת המבקרים באזור הוא “המטבח הכשר". “לאחר שהבנו שבעיקר ברשויות הלא יהודיות יש תיירנים קולינריים ללא תעודת כשרות, ושכתוצאה מכך יש להם חסם בפני ועדי עובדים וקבוצות, יזמנו תהליך בשיתוף הרבנות להנגשת תעודות כשרות לאותם עסקים. המשמעות היא שהעסקים פותחים עצמם לשווקים שלא יכלו לארח קודם", הוא מספר.

רוזנצוייג הדגיש שפעילות האשכול מנסה גם לייצר סוג של “אי של שפיות", כהגדרתו. “יש אצלנו חיים משותפים וקשרים טובים בין כל חלקי החברה הישראלית", הוא אמר. “יש לכך חשיבות חברתית במדינתנו. זה מקום מאוד שלו. גם באירועי שומר חומות, כשהיו אזורים בארץ שבאמת בערו, אצלנו בזכות העבודה המשותפת כל השנה האזור היה מאוד שקט. אפשר בהחלט להגיע בבטחה".

“מצפה לאלפים"

אירוח קולינרי בדיר אל אסד
אירוח קולינרי בדיר אל אסד | צילום: אילנה שטוטלנד

“קודם כול צריך להתחיל לייצר אטרקציות בכפר", הוא אמר. “הוספנו תאורה, עשינו מסלול הליכה שמתחיל מההר, אנחנו עובדים על שיפוץ המנזר העתיק והולכים לפתוח את המעיין העתיק שבכפר. השקענו במדרחוב למטיילים ושיפצנו גם בית ישן שהפך לבית אירוח שבו יתקיימו הופעות. אנחנו בתהליך".

לחלק את העוגה אחרת

מחלבת פלורה גבינות משגשגות
מחלבת פלורה גבינות משגשגות | צילום: מיכל בנישתי

“יש לי שלושה ילדים שמתחנכים בתל אביב ויש לי עוד עיסוקים בתל אביב בתחום הגסטרונומיה. אני מנהלת קורס גסטרונומיה בדן גורמה. בעבר הייתי גסטרונומית של שטראוס. מאוד רציתי לייצר ולארח, ולהגיש את הפילוסופיה שלי. נסגרה כאן מחלבה בקיבוץ לוטם, הייתה הזדמנות והחלטתי ללכת על זה. ממש בסמוך להפסקת האש עם לבנון התחלנו להקים את המחלבה".

לצד השקעה ראשונית בהתנעת התוכנית, שמוערכת בכ-10 מיליון שקלים, אמורה התוכנית לרתום גופים פרטיים וציבוריים, חברות גדולות במשק וקרנות ותורמים בארץ ובעולם על מנת לגייס מאות מיליוני שקלים, כדי ליצור מנועי צמיחה כלכליים ותוכנית האצה מהירה לעסקים הקטנים, לתעשיית התיירות ולתושבי הגליל.

“מי שעומדת מאחורי התוכנית הזו היא רעיה שטראוס. שטראוס היא לא ממשלת ישראל. זו תוכנית שנבנתה בשיתוף אשכולות הגליל עם כסף פילנתרופי", הבהיר רוזנצוייג. “הציפייה שלי מממשלת ישראל היא שאם גופים פרטיים ופילנתרופיים מבינים שהגיע הזמן לשים את הגליל במרכז, אז שגם משרדי הממשלה, ובתוכם משרד התיירות, יבינו שזה מה שצריך לקרות.

תגיות:
פסטיבל
/
דו קיום
/
הגליל התחתון
/
הגליל העליון
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף