מה הסיבות לשיאים שנשברו בבורסה?
מאחורי המספרים המפתיעים עומד שילוב של כמה גורמים. בצד הביטחוני, ההפוגה בעזה והמערכה מול איראן, לצד תפיסה ציבורית של חיזוק ההרתעה, תרמו לשיפור בסנטימנט. במקביל, האינפלציה התמתנה וחזרה לתוך יעד בנק ישראל, הגירעון הממשלתי הצטמצם, ובנק ישראל אף הפחית את הריבית בסוף 2025 ברבע נקודת אחוז לראשונה מאז ינואר 2024 (מאז כבר הופחתה הריבית בעוד רבע אחוז א.פ.). כל אלה יצרו תחושה של חזרה הדרגתית ליציבות כלכלית, גם אם הרקע נותר רגיש ושברירי.
גם הפעילות עצמה בבורסה הלכה והתרחבה. מחזורי המסחר זינקו לשיאים, והמחזור היומי הממוצע בשוק המניות עמד על כ-3.4 מיליארד שקל, עלייה של כ-56% לעומת 2024. הציבור הישראלי היה שחקן מרכזי במגמה הזו, עם רכישות מניות בהיקף של כ-13.7 מיליארד שקל במהלך השנה. במקביל, גם משקיעים זרים חזרו לרכוש מניות בישראל בהיקף של כ-4.3 מיליארד שקל, בעיקר בסקטורים הפיננסי והביטחוני, לאחר שבשנה הקודמת נטו למכור.
שוק ההנפקות סיפק סימן נוסף להתעוררות. בשנת 2025 הונפקו בבורסה מניות בהיקף כולל של כ-20.5 מיליארד שקל, יותר מפי שניים מהיקף הגיוסים בשנה הקודמת. גם שוק איגרות החוב היה פעיל במיוחד, עם גיוסי שיא של כ-165 מיליארד שקל באג"ח קונצרניות. עבור הציבור הרחב, המשמעות הייתה המשך זרימה של כספים לאפיקים סולידיים יחסית, לצד חיפוש תשואה בשוק המניות.
שוק הדיור התקרר
לא כל הסקטורים נהנו בשנה החולפת במידה שווה. מניות הביטוח, הבנקים והאנרגיה הובילו את העליות, בעוד שענפי הנדל"ן והבנייה הציגו ביצועי חסר בחלק מהשנה ורק לקראת סופה החלו להתאושש. גם שוק הדיור עצמו התקרר, עם ירידה במספר העסקאות ופערים בין אזורים שונים בארץ.