זאת השנה השנייה ששיאומי עושה עבודה מוצלחת מאוד בתחום הצילום בסמארטפון הדגל שלה – 15 אולטרה. בזכות שיתוף הפעולה עם חברת הצילום הגרמנית – LEICA, שיאומי מביאה לכאן את האופטיקה ואת התאמת התוכנה של LEICA, המייצרת תמונות מדהימות.

מערך הצילום של ה-15 אולטרה כולל 4 עדשות. החיישן הראשי מגיע ברזולוציה של 50 מגה פיקסל והוא משלב עדשה אופטית וחיישן בגודל 1 אינץ׳, אשר לדברי החברה מאפשרת להשיג תוצאות טובות יותר בלילה וגם לשחזר צילומי רחוב עמוסים בבני אדם בצורה מציאותית.

שיאומי 15 אולטרה (צילום: צחי הופמן)
שיאומי 15 אולטרה (צילום: צחי הופמן)

חיישן נוסף 50 מגה פיקסל מיועד לצילומי טלפוטו עם זום אופטי כפול 3, זה לצד חיישן 200 מגה פיקסל פריסקופ (חיישן המאפשר לבצע זום אופטי ולשמור על מראה דק יחסית של המכשיר) עם זום אופטי 4.3 ועוד חיישן 50 מגה פיקסל לצילומים בזווית רחבה (115 מעלות).

מדובר במצלמה שמצליחה להוציא תמונות חדות בהן קל להבחין בפרטים הקטנים. הצבעים נראים מעולה, בין אם מדובר בצבעים עשירים או ניטרליים יותר. המצלמה זריזה בתגובה שלה, כך שתוצאות הצילום של ילדים קופצים על טרמפולינה היו טובות מאוד. גם במקומות סגורים וגם בלילה הצלחתי להוציא תמונות מצוינות. גם ביצועי הזום שבדקתי עד 4.3 שמרו על האיכות.

מצלמת הסלפי מגיעה עם חיישן 32 מגה פיקסל, גם כאן התוצאות טובות, אבל לא מספיק מהירות וילדים זזים שהצטלמתי יצאו לעיתים מרוחים.

בדומה ל-14 אולטרה, שיאומי מציעה בכל מיני מבצעים את ערכת הצילום שלה, הכוללת: כיסוי מגן המייצר מראה של מצלמה מקצועית עם מסגרת אדומה לעדשה ולמכשיר עצמו, שנראים לטעמי ממש טוב. בנוסף, יש גם גריפ המתלבש על הסמארטפון, מתחבר ל-USB-C ונותן כפתורים ידניים לשליטה במצלמה. מדובר בגלגלת לזום ולשליטה בבהירות וכפתורים ידניים לצילום סטילס ווידיאו. אהבתי את האופציה הזאת, שמוסיפה לחוויית הצילום ומספקת אפשרות טובה יותר לשליטה. מצד שני, כמו רוב האביזרים החיצוניים שמגיעים לסמארטפון, כנראה שהוא ישכח בבית שיהיה בו צורך, כמו שקרה לי, שיצאתי לטיול של כמה ימים.

עיצוב: שיאומי 15 אולטרה – נראה כמו מצלמה קלאסית

ה-15 אולטרה נראה כמו מצלמה קלאסית. הוא מעוצב כך שתחזיקו אותו לרוחב ולא לאורך. הוא כולל חומר דמוי עור שחור, שנותן את תחושת הרטרו והמסגרת הענקית הבולטת במערך העדשות, צועקת שמדובר במצלמה. היתרון של מבנה העדשות, שהוא בנוי כך, שתוכלו להמשיך לתפעל את המסך, כאשר הסמארטפון מונח על השולחן, מבלי שהוא יתנדנד.

מבחינת מיגון, האולטרה מגיע עם מסגרת אלומיניום מוקשחת המשלבת חומרים סופגי אנרגיה וזכוכית מסוג – Xiaomi Shield Glass 2.0 וגם מיגון מפני מים ואבק בתקן IP68. העדשות מגיעות עם ציפוי זכוכית מסוג Gorilla 7i של חברת קורנינג. הסמארטפון עצמו לא קל ושוקל 226 גרם והעובי גם לא דק – 9.35 מ״מ.

שיאומי 15 אולטרה (צילום: יח''צ)
שיאומי 15 אולטרה (צילום: יח''צ)

מסך: שיאומי 15 אולטרה – המסך נשאר דומה

גם ה-15 אולטרה, בדומה ל-14 אולטרה מגיע עם מסך בגודל 6.73 אינץ׳ בטכנולוגיית AMOLED LTPO המציעה צבעים עשירים וגם יודעת לעשות התאמה אוטומטית של קצב רענון התמונה עד 120 הרץ, מה שמספק תנועה חלקה בממשק. איכות התצוגה מוצלחת, אבל אם משווים את המסך לזה של ה-Galaxy S25 Ultra, לדעתי התצוגה של סמסונג קצת יותר טובה. המסך כאן יודע לעבוד עם אצבעות רטובות ובניגוד לדור הקודם, חיישן התאורה עבד בצורה מהירה ולא לקח לו יותר מדי זמן לשנות את הבהירות. הבהירות עצמה מגיעה בשיא ל-3200 ניטים, כאשר המסך נראה היטב באור שמש ישיר.

ממשק: שיאומי ממשיכה לשפר את הממשק שלה

מערכת ההפעלה כאן היא אנדרואיד 15 עליה מולבש הממשק החדש של שיאומי – HyperOS 2. זה מציע חוויה חלקה יותר בממשק, חיבור טוב יותר למכשירים אחרים של שיאומי, כמו טאבלטים באמצעות – HyperConnect. מה שמאפשר חסכון באנרגיה וקצב סנכרון מהיר יותר. עוד תכונה נחמדה, הפיכת סרטוני וידיאו לטפט מסך הנעילה (AI Cinematic Lock Screen) ויש אפילו אפשרות לקחת תמונות של נופים ולהפוך אותם לסרטונים למסך הנעילה, מה שעובד בצורה נחמדה. אגב, אם יש לכם מקבוק, תוכלו להשתמש באפליקציה HyperConnect להעברת קבצים בצורה אלחוטית בין המכשירים.

כמובן ששיאומי גם מתמקדת ב-AI, כפתור פיזי צדדי מזניק את העוזרת AI  של גוגל – ג׳ימני ולחיצה ארוכה בתחתית המסך מפעילה את יכולת החיפוש הנוחה על המסך של גוגל – Circle to Search . יש גם יכולות AI שיאומי, כמו יצירת טקסטים על-ידי AI באפליקציית הפתקים של החברה (גם בעברית) ועריכת תמונות הכוללת הסרת עצמים ואנשים מצילומים, תכונה שגם עובדת טוב. מה שחבל בממשק של שיאומי, שעדיין שמקליטים שיחה, מקבלים התראה קולית בשני הצדדים על הפעולה הזאת.

חומרה: שיאומי 15 אולטרה – הפעם יש כאן eSIM

שיאומי שילבה כאן את מעבד הדגל של קוואלקום – Snapdragon 8 Elite וזיכרון עבודה (RAM) עצום של 16 גיגה, כאשר המכשיר תומך ב-WiFi 7 עבור מי שכבר הספיק לעבור לנתב מהסוג הזה בבית וגם בבלוטות׳ 6.0 המציג תמיכה בשני מכשירים בו זמנית. בשורה נחמדה, שבניגוד ל-14 אולטרה, כאן יש תמיכה בכרטיס eSIM.

כיסוי וגריפ למראה מצלמה קלאסית – שיאומי 15 אולטרה (צילום: צחי הופמן)
כיסוי וגריפ למראה מצלמה קלאסית – שיאומי 15 אולטרה (צילום: צחי הופמן)

סוללה: ביצועים לא מרשימים

הסוללה מגיעה בקיבולת גדולה של 5410 מיליאמפר/שעה, אבל למרות זאת, האנרגיה של המכשיר נגמרת מהר מידי. לי היא החזיקה משעה שבע בבוקר ועד אחת עשרה בלילה, כאשר נשארו לי רק 18% אנרגיה וזמן מסך לא ארוך של כ-3 שעות.

ה-15 אולטרה תומך בטעינה עד 90 וואט (ראש מטען מצורף בערכה). הטעינה האלחוטית היא 80 וואט, אבל מכיוון שהמכשיר הזה כולל בגב שלו מערך עדשות גדול מאוד, לא תוכלו להניח אותו על כל משטח טעינה.

גריפ המתלבש על השיאומי 15 אולטרה (צילום: צילום מסך)
גריפ המתלבש על השיאומי 15 אולטרה (צילום: צילום מסך)

מחיר: 5,500 שקל ל-512 גיגה (יבואן רשמי המילטון)

בשורה התחתונה, השיאומי 15 אולטרה הוא סמארטפון דגל מרשים. כמובן שהמצלמה היא הדבר שמייחד אותו, הן מבחינת איכות התמונות והן מבחינת העיצוב שמותאם עבורה. מצד שני, כדאי לשים לב שביצועי הסוללה לא מרשימים.



לסקירות נוספות, כנסו ל-TheGadgetReviews.com