אילון מאסק הזהיר מעתיד קודר: היועץ הבכיר של טראמפ מנסה להרגיע

דייוויד סאקס, מי שכונה "צאר הקריפטו והבינה המלאכותית" של הבית הלבן, מציג בריאיון ל־Politico תפיסה אופטימית ותקיפה - ומסתייג מתרחיש האימה של אילון מאסק

לוגו מעריב צילום: מעריב אונליין
עקבו אחרינו
אילון מאסק בפגישה של דונלד טראמפ עם נשיא דרא"פ קיריל ראמפוסה
אילון מאסק בפגישה של דונלד טראמפ עם נשיא דרא"פ קיריל ראמפוסה | צילום: רויטרס
3
גלריה
אילון מאסק
אילון מאסק | צילום: רויטרס

בלב דבריו עומדת תפיסה פשוטה: לא לעצור את המרוץ, אלא לנצח בו. סאקס מתאר את מדיניות ה־AI הנכונה כגישה של “תנו להם לבשל” - כלומר, רגולציה מינימלית, כמה שפחות בלמים, והרבה יותר אמון בכוחות השוק ובחברות הטכנולוגיה. מבחינתו, הסכנה הגדולה איננה עצם הפיתוח המהיר של AI, אלא האפשרות שארצות הברית תאט - בזמן שסין תמשיך לרוץ קדימה.

כאן בדיוק נחשף הפער בינו לבין מאסק. השניים מגיעים מאותו עולם, חולקים קשרים פוליטיים וטכנולוגיים עמוקים, ומכירים היטב את מערכות הכוח של עמק הסיליקון. אבל ביחס לבינה מלאכותית, הם מייצגים שני אינסטינקטים שונים: מאסק רואה בטכנולוגיה כוח שעלול להפוך לאיום עצמאי על האדם; סאקס רואה בה מנוע אסטרטגי שאסור לכבול אותו מוקדם מדי.

הפער הזה אינו רק תיאורטי. הוא נוגע לשאלה מי אמור לשלוט בעתיד הבינה המלאכותית: ממשלות, רגולטורים, חברות פרטיות - או הצבא. בריאיון, סאקס מתייחס גם לוויכוחים סביב שימושים ביטחוניים ב־AI ולמתח מול חברות שמבקשות להציב מגבלות מוסריות על השימוש בטכנולוגיה שלהן. מבחינתו, חברות פרטיות אינן אמורות להכתיב לממשלה כיצד להשתמש בכלים טכנולוגיים, במיוחד כשמדובר בביטחון לאומי.

מאסק, לעומת זאת, מזוהה כבר שנים עם גישה חשדנית יותר כלפי AI בלתי מרוסן. גם כשהוא עצמו בונה מערכות בינה מלאכותית, הוא ממשיך להזהיר מפני כוחן העתידי. סאקס אינו מתעלם מהסיכונים, אך הוא מסרב לקבל את הנחת המוצא האפוקליפטית. לשיטתו, הבעיות ש־AI ייצור ייפתרו גם הן באמצעות AI מתקדם יותר.

זו אולי נקודת המחלוקת העמוקה ביותר ביניהם: מאסק שואל מה יקרה אם המכונה תעבור את האדם; סאקס שואל מה יקרה אם אמריקה תוותר על ההובלה לפני יריבותיה. הראשון מזהיר מפני העתיד. השני מזהיר מפני פחד מהעתיד.

דייויד סאקס
דייויד סאקס | צילום: רויטרס
תגיות:
אזהרות
/
דונלד טראמפ
/
אילון מאסק
/
בינה מלאכותית
/
דייויד סאקס
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף