בסקר מעריב האחרון עלה כי הצטרפותם של הרמטכ"ל לשעבר גדי אייזנקוט והשר לשירותי הדת לשעבר מתן כהנא למפלגת "המחנה הממלכתי", מעניקה לבני גנץ וגדעון סער 12 מנדטים, שניים יותר מאשר בסקר הקודם.

השיחה עם המקורב לשעבר של לפיד סייעה לאיזנקוט להכריע לטובת הצטרפות לגנץ

"רשימה שלא מהווה איום": בגוש הימין לא מודאגים מ"המחנה הממלכתי"

ח"כ כהנא שוחח היום (שלישי) עם בן כספית ואריה אלדד ב-103FM והתייחס למצבו: "עשיתי מה שהיה נדרש כדי לחזק את הקואליציה, הייתי בממשלה שמאוד האמנתי בה. היה רגע שהבנו שכדי לחזק את הממשלה אני צריך להתפטר מתפקיד השר, הנחתי שיהיה קשה עד בלתי אפשרי לחזור לתפקיד הזה אבל התפקיד שלי והכסא שאני יושב עליו זה לא הדבר הכי חשוב בפוליטיקה הישראלית ולאזרחי מדינת ישראל".

לחצו כאן וקבלו את עיתון מעריב לחודש מתנה למצטרפים חדשים>>> 

"אני לא מרגיש שהלכתי שמאלה כי לא הלכתי, הייתי איש ימין ונשארתי איש ימין. בסוף אנחנו אתכן מפלגת מרכז ויש כנף ימין וכנף שמאל. אין שום דיבור או סיכוי לפריצת דרך מדינית מהסוג שדיברת, שאני בהחלט לא רוצה, ולצערי גם אין סיכוי כרגע להחלת ריבונות גם מה שלא נעשה בממשלת 'ימין'. עכשיו יש את הדברים עליהם כולנו מסכימים - הביטחון של אזרחי ישראל, לוודא שאנחנו לא נגררים למדינה דו לאומית ושאנחנו צריכים לחזק את המדינה היהודית והדמוקרטית שלנו, לצמצם את הסכסוך ככל שאפשר. על זה כולנו מסכימים", אמר. 

בהמשך, ניתח את המפה הפוליטית ואמר: "אנחנו מבינים שיש שתי אפשרויות, או שנתניהו ישיג 61 ואז יש ממשלה שבעיניי רעה שתיקח אותנו למקומות לא טובים, או שאנחנו נצליח במשימה שלנו ושלנתניהו לא יהיו 61 ואז כל המגרש הפוליטי עומד להשתנות, ואז גנץ יהיה היחיד שיוכל להקים ממשלה רחבה ויציבה על בסיס הכוחות המרכזיים בפוליטיקה הישראלית. גם החרדים יבואו לכזו ממשלה, בסופו של דבר הלוואי והייתי דמות כל כך משמעותית בפוליטיקה הישראלית".

"אני יודע שהדברים שעשיתי במשרד לשירותי דת הם דברים טובים שמשפרים ומחזקים את זהות היהודית של מדינת ישראל. חלק גדול מההתנגדות לרפורמות נובע מסיטואציה פוליטית, זו בסוף הייתה הדרך של האופוזיציה להפיל את הממשלה. כולם יודעים שהתייעצתי עם רבנים גדולים, שלא פגעתי בהלכה במילימטר, היו לי שיתופי פעולה עם החרדים חלק גלוי חלק מתחת לשולחן - כולם ידעו שאני פועל למען זהותה היהודית של המדינה", הוסיף.

לדבריו, "אחרי שגנץ כבר למוד ניסיון משיתופי פעולה עם ביבי ולמד את הלקח ואין שום כוונה לשתף פעולה עם נתניהו בהקמת ממשלה. במידה ונתניהו לא יקבל 61 מנדטים הכול הולך פה להשתנות, כבר בליכוד היו דיבורים שבכירים ידרשו קביעת פריימריז מהירים לקביעת מנהיג חדש. גם החרדים מכחישים ומדברים על האפשרויות אחרי שנתניהו לא יקבל 61 מנדטים. ברור לחלוטין שאף אחד לא ירצה ללכת פה למערכת בחירות נוספת, ולכן בסבירות מאוד גבוהה עד וודאית המגרש הפוליטי ישתנה ובני גנץ יהיה שם כאחד שאף אחד לא פוסל אותו - היחיד שיוכל להקים ממשלה רחבה ויציבה שנשענת על הכוחות המרכזיים".

כמו כן, התייחס לתוכנית שהציגו ראשי מפלגתו "לייצוב שיטת הממשל" ואמר: "אנחנו נמצאים בדרך למערכת הבחירות החמישית תוך שלוש וחצי שנים. כולם יסכימו שמדובר בטרלול מוחלט שצריך למצוא דרך לעצור אותו. בהרצאות שאנחנו שמענו מסתבר שאנחנו דיי ייחודיים בשיטת הממשל שלנו במגוון היבטים כולל בקלות שבמדינת ישראל אפשר לפזר את הכנסות. לכן אנחנו הולכים לסוג של מהלך שיקשה על פיזור הכנסת. אנחנו כן מדברים על פרק זמן מינימלי בין בחירות גם כאשר לא מצליחים להרכיב ממשלה ואנחנו גם מדברים על האפשרות שאי העברת תקציב לא תפיל ממשלה".

"זה לא דיקטטורה לזמן קצוב, בהרבה מדינות יש דברים מהסוג הזה שנועדו לייצר שיטת ממשל יציבה. בסוף, אזרחי מדינת ישראל מצפים מאיתנו הפוליטיקאים פשוט למשול למשך 4 שנים, לממש מדיניות, ואנחנו היום לא מצליחים לעשות את זה גם בגלל הסיטואציה שנוצרה פה", אמר.

בני גנץ (צילום: קובי וולף)
בני גנץ (צילום: קובי וולף)

בסיום, העריך ח"כ כהנא כי "זה מתבקש ואף טבעי שאנחנו נהיה הבית של הדתיים הלאומיים, אלה שסולדים מההתנהגות של סמוטריץ', אלו שמתגאים שהם לא לוחצים ידיים למי שחושב אחרת, שהם לא מגישים כוס מים למי שחושב אחרת. בסוף מרבית מאנשי הציונות הדתית המתונה סולדים מההתנהגות הזו ומחפשים בית, אנחנו נהיה הבית שלהם".

"יכול להיות שאנחנו נהיה הממשלה שמכניסה הכי הרבה אנשי ציונות דתית לתוך הכנסת, כי בסוף מתוך העשירייה הראשונה שלנו יש חמישה אנשים מהציונות הדתית. חמישה מבניה ובנותיה של הציונות הדתית, שמנהלים אורח חיים דתי ומייצגים את המיינסטרים של הציונות הדתית, המתונה והממלכתית", סיכם. 

סייעה בהכנת הכתבה: שני רומנו 103fm