השפים הצעירים הכי טובים בארץ מגיעים לחגיגות 40 השנה ליקב רמת הגולן. ב-29.6 ,יקב רמת הגולן, מראשוני היקבים בארץ וכזה שהוביל את תרבות שתיית היין, מציין 40 שנים להיווסדו באירוע חד פעמי שחוגג את הקולינריה הישראלית העונתית בדגש על מיטב תוצרת הגולן. בשיתוף פעולה ייחודי עם שמונת השפים הצעירים והמבטיחים בישראל שיגיעו לבשל ארוחת טעימות מיוחדת בה ירכיב כל אחד מהם מנת שף ייחודית המבוססת על התוצרת המקומית שילוב בין חדשנות למסורת.

40 שנים ליקב רמת הגולן  (צילום: דן לב)
40 שנים ליקב רמת הגולן (צילום: דן לב)

המנות באות לספר גם את סיפור היקב ולכל מנה הותאם יין של היקב. בין השפים: אורן אסידו, גיל דהאן, אביתר מלכה, מושיקו אברהם, עומר ודניאל מאלנה, ליאור שבא, תכלת פורטמן ולירון גרינברג ממשחקי השף ועוד. באירוע יופיעו יחד גם האומנים מארינה מקסימיליאן ועידן עמדי. 

בין המנות שיוגשו באירוע:

מושיקו אברהם- צ'יבוריק טלה לצד ירדן קברנה סובניון 

רועי דורי- קובנייה בקר ודובדבנים לצד ירדן קברנה פרנק

אביתר מלכה- שיפוד כבדי עוף וליה צרוב, סלסת משמש ושאלוט, שקדים קלויים וחריף לצד ירדן T2

עומר שדמי + דניאל צור- פולנטה על הגריל, תבשיל זוקיני ופלייקים של דג לצד ירדן סובניון בלאן 

גיל דהאן- סביצ'ה אינטיאס, אגוואצ'ילה ענבים וצ'יפס עלי גפן ליד ירדן גוורצטמינר

אורן אסידו- דג קונפי, ברונואז בצל מטוגן לצד ירדן שרדונה

ליאור שבא- בשר בקר בבישול איטי בליווי קרם חצילים שרופים וקריספי שומר 

לירון גרינברג + תכלת פורטמן- ברוסקטה ויטלו טונאטו, מרווה בטמפורה לצד ירדן רוזה 

29.6 , 19:00, קצרין, https://www.golanwines.co.il/