כשהחופש נגמר והילדים חוזרים למסגרות השונות, נעים לשוב לסקרנות שקשורה בהתחלות חדשות - כמו למשל מי המורה ומי הגננת - וגם לשוב לשגרת הכנת הסנדוויצ'ים ותכנון ארוחת הצהריים לזאטוטים.

קציצות, קוסקוס וחריימה: התפריט החדש והמעיף של אל על
בתאבון חמודים: מתכונים לסנדוויצ'ים בריאים וטעימים לבית ספר

לעוד מתכונים היכנסו לאתר הקולינרי של פסקל פרץ רובין

בזו האחרונה אנחנו משקיעים מחשבה וזמן בהכנתה. זו ארוחה שהילדים אוהבים ובעיקר היא מספקת להם אנרגיה חיונית לימי הלימודים. אפשר להכין מנות בשר שונות - כמו קציצות, כדורי בשר או ממולאים.

אך לכל מנת בשר עלינו לחשוב על התוספת המתאימה לה, למשל פירה או אורז. אני אוהבת להכין פסטה ברוטב עגבניות, משום שזאת מנה מהירה וקלה להכנה היות שאיני מבשלת את הפסטה בנפרד. תוך כדי בישול הרוטב אני מוסיפה את הפסטה וממשיכה בבישול.

כמו כן, אפשר לגוון בסוגי הפסטה שבהם משתמשים. לפעמים אני משלבת בהכנת הפסטה פיסות נקניק מרגז, כדורי בשר או נתחי פרגית, אך לא פעם היא מוגשת לבדה ומצוותים לה את התוספת החלבונית המועדפת על הילדים. הפסטה יכולה להיות גם חלבית: פשוט מפזרים מעליה גבינת פרמזן מגוררת.

פסטה ברוטב עגבניות

החומרים (ל־8־6 מנות):

7־6 כפות שמן זית
1 בצל גדול קצוץ דק
5 שיני שום כתושות
3 עגבניות גדולות קלופות וחתוכות לקוביות (או 1 כוס עגבניות מרוסקות מקופסת שימורים)
3־2 כפות גדושות רסק עגבניות
1 כפית סוכר או דבש
עלים מ־6־5 גבעולי בזיליקום טריים קצוצים דק, או ½־1 כפית בזיליקום יבש
1 כף פפריקה מתוקה
1 כף פלפלת חריפה או הריסה (לאוהבי החריפות)
½ כפית פלפל שחור
מלח לפי טעם
1 חבילת פסטה (כל סוג מועדף. כאן השתמשתי בקונכיות)

להגשה:
בזיליקום טרי או פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה:

בסיר רחב ועמוק מחממים את השמן. מוסיפים את הבצל הקצוץ, מטגנים במשך כ־5 דקות ומוסיפים את השום הכתוש. מערבבים היטב ומוסיפים את קוביות העגבניות.

מערבבים ומטגנים במשך 5־6 דקות ומוסיפים את הבזיליקום הקצוץ או היבש.

מערבבים ומוסיפים את רסק העגבניות ויתר התבלינים.

מביאים לרתיחה ויוצקים 3 כוסות מים רותחים. מערבבים ומביאים שוב לרתיחה ומנמיכים להבה.

מוסיפים את הפסטה ומערבבים. יוצקים עוד כוס מים ובמידת הצורך עוד חצי כוס. על המים לעבור בכ־1 ס"מ מעל לפסטה. מערבבים ומבשלים עד לדרגת אל דנטה. מכבים את הלהבה ונותנים לפסטה לספוג את יתר הנוזלים. מפזרים מעל את הבזיליקום או הפטרוזיליה ומגישים.

טיפסקל

אפשר לבשל את הפסטה בנפרד ואז להוסיפה אל הרוטב ולהמשיך לבשל. במקרה זה הורידו מכמות הנוזלים לבישול הרוטב.