כדאי לאכול מזון עשיר בפחמימות מורכבות, אשר תורמות לתחושת שובע. הפחמימות ימלאו את מאגרי הגליקוגן שבכבד ויכינו אותנו ליום הצום עם מחסנים מלאים באנרגיה. כדוגמת: לחם מחיטה מלאה, בטטה, פסטה מלאה, אורז מלא, בורגול, כוסמת וכו'.
מומלץ להימנע מאכילת קטניות וממזונות ממשפחת המצליבים (כרוב,כרובית,ברוקולי),שעלולים ליצור נפיחות בבטן וגזים.
חשוב ללעוס טוב את המזון ולאכול לאט כדי להימנע מתחושת שובע מהירה מידי ותחושות של אי נוחות וכאבי בטן לפני הצום.
בארוחה המפסקת מומלץ להפחית טעמים מלוחים, חריפים או מתובלים יתר על המידה.
ההמלצות באדיבות שירה נחושתן ביטון, דיאטנית קלינית במתחם הרפואה של הגליל מדיקל טופ.