רגע לפני הצום: כך תיערכו נכון לקראת הארוחה המפסקת

אספנו עבורכם מספר המלצות פשוטות לביצוע לקראת הארוחה המפסקת. אז איזה מזונות כדאי לשלב במהלך הארוחה, ממה להימנע ואפילו - באיזה אופן עלינו ללעוס את האוכל במהלכה?  

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
שולחן אוכל, אילוסטרציה
שולחן אוכל, אילוסטרציה | צילום: אינגאימג'

כדאי לאכול מזון עשיר בפחמימות מורכבות, אשר תורמות לתחושת שובע. הפחמימות ימלאו את מאגרי הגליקוגן שבכבד ויכינו אותנו ליום הצום עם מחסנים מלאים באנרגיה. כדוגמת: לחם מחיטה מלאה, בטטה, פסטה מלאה, אורז מלא, בורגול, כוסמת וכו'.

מומלץ להימנע מאכילת קטניות וממזונות ממשפחת המצליבים (כרוב,כרובית,ברוקולי),שעלולים ליצור נפיחות בבטן וגזים.

חשוב ללעוס טוב את המזון ולאכול לאט כדי להימנע מתחושת שובע מהירה מידי ותחושות של אי נוחות וכאבי בטן לפני הצום.

בארוחה המפסקת מומלץ להפחית טעמים מלוחים, חריפים או מתובלים יתר על המידה.

ההמלצות באדיבות שירה נחושתן ביטון, דיאטנית קלינית במתחם הרפואה של הגליל מדיקל טופ.

תגיות:
אוכל
/
יום כיפור
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף