דוקטור מאיה רוזמן היא תזונאית קלינית המגישה ב"רדיו ללא הפסקה" תוכנית ייעוץ בנושאי תזונה נכונה ודיאטה. במסגרת התוכנית היא משתפת את המאזינים במתכונים מומלצים, מזינים ובריאים. והפעם, מתכון לעוגיות שקדים. כל עוגיה מכילה כ-60 קלוריות. אפשר לאכול 2 עוגיות כארוחת ביניים בכל תפריט דיאטה.




המצרכים:


250 גרם חמאה רכה


2.5 כוסות קמח רגיל


כפית אבקת אפיה


50 גרם אבקת סוכר


תמצית וניל


100 גרם שקדים מולבנים פרוסים




אופן ההכנה:


1) מכניסים את כל החומרים, חוץ מהשקדים, למעבד מזון, שבו מופעלת סכין תחתונה להכנת בצק. מפעילים מעט עד שיוצא בצק פירורי.


2) מוסיפים את השקדים ומפעילים לכמה שניות נוספות.


3) מהבצק יוצרים עם הידיים כ-60 סהרונים דקים ומסדרים אותם על נייר אפיה בתוך התבנית של התנור.


4) אופים בתנור בטמפרטורה של כ-170 מעלות למשך 15 דקות. לשים לב, העוגיות לא תופחות.


5) אחרי האפייה נותנים לעוגיות להתקרר ומפזרים מעל אבקת סוכר.



עריכת תוכן 103FM: אסף נבו