למרגלות מבצר יחיעם שבגליל המערבי - עשר דקות נסיעה מזרחה מנהריה, שעה וחצי נסיעה צפונה מתל אביב, שליש סיבוב מזרחה מצרפת, חצי סיבוב מערבה מקליפורניה - שוכן יקב עבייה (Abaya), שהוקם בשנת 2006 על ידי יוסי יודפת, מתוך רעיון לשלב בין אורח חיים יצרני לאורח חיים יצירתי וידידותי לסביבה. "יין הוא סוג של רגיעון", אומר לי יודפת בזמן שאנחנו שותים יין במרפסת ביתו שביישוב האקולוגי כליל. "הבעיה היא שמי שרוצה להתמיד בתרופה הזאת, נחשב לאלכוהוליסט".

"עבייה" הוא השם המקומי שנתנו תושבי האזור לרכס היורד מהכפר הדרוזי ינוח לעבר הכפר האקולוגי כליל. רכס זה נשקף ממרפסת היקב ומשובץ בכרמי זיתים רבים. עבייה אינו רק יקב, אלא דרך חיים; דרכו של יודפת לחיות על פי הדברים שהוא מאמין בהם: יצרנות מקומית, איכות הסביבה, מחשבה חופשית, יצירתיות וחברותא. 

נוסף על בניית היקב לייצור ולשיווק יינות עבייה (6,600 בקבוקים בשנה), יודפת עוסק גם בניטור מזיקים בכרמי יין עבור כורמים ויקבים, ומבלה את מרב זמנו באביב, בקיץ ובתחילת הסתיו תחת השמיים ועל פני האדמה, בלב הכרמים בגליל העליון, בגליל התחתון ובגליל המערבי, בבנימינה ובגלבוע. שם הוא מנטר מזיקים, מתבונן ועוקב אחר התקדמות ההבשלות.
 זני הענבים ב"עבייה" הם זנים אוהבי אקלים חם יחסית, אשר התאקלמו היטב בארצנו ומאפשרים לייצר יין ישראלי. "יין אשר מבטא אותנו, את תרבותנו, ואת האקלים והגיאוגרפיה הארץ־ישראליים", מתפייט יודפת. מענבי הוויוניה, זן שאינו נפוץ בארץ, מייצרים "עבייה לבן", יין לבן מורכב ו"בעל אופי". טעמנו עבייה לבן 2015, 11.5% אלכוהול, שנבצר באוגוסט ושוכן בבקבוק מפברואר. בפה הוא דק ולא מלוטש, וזאת משום שהיין לא מסונן. 
מענבי הקריניאן - זן ותיק בארץ, שלאורך שנים לא הוערך כראוי ולאחרונה חוזר וזוכה לכבוד המגיע לו - יודפת מייצר את הרוזה. זהו רוזה מורכב ומגוון במנעד הריחות והטעמים שלו. טעמנו רוזה 2015, 12.5% אלכוהול. הוא מעט מבעבע בשל שאריות פחמן דו־חמצני מהתסיסה. גם הרוזה, היבש לגמרי, לא מסונן.
הקריניאן מגיע מכרם שיודפת משקם בשוני. מדובר בכרם ותיק הנטוע על גדת נחל תנינים. הכרם נטוע באדמת עמק עמוקה וכבדה. יוסי הפך את היקב לאורגני לפני שלוש שנים, אז הפסיקו להשתמש בקוטלי עשבייה ובריסוסים כימיים. 
מהזנים האדומים: סירה, פטי־סירה וקריניאן בשילוב עם קברנה־סוביניון. יודפת מייצר את שני היינות האדומים של היקב: ה"עבייה האדום" וה"Moon-A" - יין עשיר, רחב ועמוק. מדובר ביין הדגל של היקב. טעמנו MOON-A, שנת 2012, 14% אלכוהול, וזהו הצד היותר אלגנטי של היקב. 
את היינות הללו אפשר להשיג ביקב עצמו, ובסופי שבוע בברים כמו "ברוט", "ויקי כריסטינה" ו"אספרסו בר" ברחוב יהודה המכבי בתל אביב, וכן במעדנייה של צוק, ב"יינות וטעמים", ב"ביסטרו מיכאל" ו"בדרך היין".
 

משקאות חדשים

טקילה VILLA LOBOS
VILLA LOBOS היא טקילה שנולדה משיתוף פעולה בין סוחר המשקאות הבריטי דייל סקלאר לבין המקסיקני קרלוס קמרנה, המוכר כבעל שדות אגבה ויצרן טקילה ממשפחה ותיקה ובעלת מסורת רבת שנים בתחום. השניים הפכו לחברים טובים וחברו יחדיו כדי ליצור טקילה פרימיום המכילה 100% אגבה כחולה הנבחרת בקפידה לפי בשלותה ורמות הסוכר שלה. קרלוס מספק אגבה לחברות טקילה גדולות במקסיקו, ואת חומר הגלם האיכותי ביותר שומר לעצמו ומשתמש בווילה לובוס המצוינת.
כעת כל הטוב הזה מגיע לראשונה לישראל. מדובר במותג שזכה במדליית זהב כפולה בשנת 2015 ואף נבחר למותג הטקילה הטוב מבין 143 מותגי טקילה אחרים בתחרות היוקרתית San Francisco World Spirit Competition.
VILLA LOBOS מיוצרת בשיטה ידנית כמיטב המסורת המקסיקנית, בזיקוק כפול בתוך דודי נחושת, עד ליצירת תזקיק נקי השומר על איכויות חומרי הגלם. בניגוד לרוב הטקילות הקיימות בשוק, הטקילה BLANCO  של VILLA LOBOS נחה במכלי מתכת למשך שישה חודשים, מה שמקנה לה טעם עדין וחלק מאוד.
 
למרגלות מבצר יחיעם שבגליל המערבי - עשר דקות נסיעה מזרחה מנהריה, שעה וחצי נסיעה צפונה מתל אביב, שליש סיבוב מזרחה מצרפת, חצי סיבוב מערבה מקליפורניה - שוכן יקב עבייה (Abaya), שהוקם בשנת 2006 על ידי יוסי יודפת, מתוך רעיון לשלב בין אורח חיים יצרני לאורח חיים יצירתי וידידותי לסביבה. "יין הוא סוג של רגיעון", אומר לי יודפת בזמן שאנחנו שותים יין במרפסת ביתו שביישוב האקולוגי כליל. "הבעיה היא שמי שרוצה להתמיד בתרופה הזאת, נחשב לאלכוהוליסט".
"עבייה" הוא השם המקומי שנתנו תושבי האזור לרכס היורד מהכפר הדרוזי ינוח לעבר הכפר האקולוגי כליל. רכס זה נשקף ממרפסת היקב ומשובץ בכרמי זיתים רבים. עבייה אינו רק יקב, אלא דרך חיים; דרכו של יודפת לחיות על פי הדברים שהוא מאמין בהם: יצרנות מקומית, איכות הסביבה, מחשבה חופשית, יצירתיות וחברותא. 
נוסף על בניית היקב לייצור ולשיווק יינות עבייה (6,600 בקבוקים בשנה), יודפת עוסק גם בניטור מזיקים בכרמי יין עבור כורמים ויקבים, ומבלה את מרב זמנו באביב, בקיץ ובתחילת הסתיו תחת השמיים ועל פני האדמה, בלב הכרמים בגליל העליון, בגליל התחתון ובגליל המערבי, בבנימינה ובגלבוע. שם הוא מנטר מזיקים, מתבונן ועוקב אחר התקדמות ההבשלות.
זני הענבים ב"עבייה" הם זנים אוהבי אקלים חם יחסית, אשר התאקלמו היטב בארצנו ומאפשרים לייצר יין ישראלי. "יין אשר מבטא אותנו, את תרבותנו, ואת האקלים והגיאוגרפיה הארץ־ישראליים", מתפייט יודפת. מענבי הוויוניה, זן שאינו נפוץ בארץ, מייצרים "עבייה לבן", יין לבן מורכב ו"בעל אופי". טעמנו עבייה לבן 2015, 11.5% אלכוהול, שנבצר באוגוסט ושוכן בבקבוק מפברואר. בפה הוא דק ולא מלוטש, וזאת משום שהיין לא מסונן. 
מענבי הקריניאן - זן ותיק בארץ, שלאורך שנים לא הוערך כראוי ולאחרונה חוזר וזוכה לכבוד המגיע לו - יודפת מייצר את הרוזה. זהו רוזה מורכב ומגוון במנעד הריחות והטעמים שלו. טעמנו רוזה 2015, 12.5% אלכוהול. הוא מעט מבעבע בשל שאריות פחמן דו־חמצני מהתסיסה. גם הרוזה, היבש לגמרי, לא מסונן.
הקריניאן מגיע מכרם שיודפת משקם בשוני. מדובר בכרם ותיק הנטוע על גדת נחל תנינים. הכרם נטוע באדמת עמק עמוקה וכבדה. יוסי הפך את היקב לאורגני לפני שלוש שנים, אז הפסיקו להשתמש בקוטלי עשבייה ובריסוסים כימיים. 
מהזנים האדומים: סירה, פטי־סירה וקריניאן בשילוב עם קברנה־סוביניון. יודפת מייצר את שני היינות האדומים של היקב: ה"עבייה האדום" וה"Moon-A" - יין עשיר, רחב ועמוק. מדובר ביין הדגל של היקב. טעמנו MOON-A, שנת 2012, 14% אלכוהול, וזהו הצד היותר אלגנטי של היקב. 
את היינות הללו אפשר להשיג ביקב עצמו, ובסופי שבוע בברים כמו "ברוט", "ויקי כריסטינה" ו"אספרסו בר" ברחוב יהודה המכבי בתל אביב, וכן במעדנייה של צוק, ב"יינות וטעמים", ב"ביסטרו מיכאל" ו"בדרך היין". 
יתר הטקילות של VILLA LOBOS עוברות יישון בחבית עץ אלון אמריקאי בין 11 חודשים לארבע שנים ואפילו יותר, כדי ליצור טקילה איכותית ברמות של רפוסדו, אנייחו ואקסטרה אנייחו. בסדרה של VILLA LOBOS יש ארבע טקילות:
Blanco: טקילה נקייה ובסיסית המתיישנת שישה חודשים במכלי מתכת. 40% אלכוהול, 700 מ"ל. 
מחיר: 189 שקל, 41.9 דולר בדיוטי פרי. 
Reposado: טקילה שעברה יישון מינימלי של 11 חודשים בחביות עץ אלון אמריקאיות. 40% אלכוהול, 700 מ"ל.
מחיר: 209 שקל.
Anejo: טקילה שעברה יישון של 21 חודשים בחביות עץ אלון אמריקאיות. 40% אלכוהול, 700 מ"ל.
מחיר: 219 שקל, 49.9 דולר בדיוטי פרי. 
Extra Anejo: טקילה סופר איכותית שעברה יישון של 48 חודשים בחביות עץ אלון אמריקאיות. 40% אלכוהול, 700 מ"ל.
מחיר: 299 שקל. 

קוניאק DEAU

בית הקוניאק DEAU יושב ב־Les Moisans Sireuil בלבו של א זור קוניאק. המזקקה, המשקיפה על נהר, מתפרסת על פני 40 דונם של קרקע, בלב הכרמים. היא מכילה מספר גדול של חדרי יישון, ובהם יותר מ־2,000 חביות קוניאק; לחבית קיבולת של 350 ליטר. האזור נמצא ליד נהר Charente. מיקום נהדר זה נועד לספק תנאי לחות יוצאי דופן ותנאי התיישנות נאותים. משפחת DEAU עוסקת בייצור יין בצרפת משנת 1655. 
הקוניאק מבית DEAU נענה לחוקי היישון של האזור, המחייבים אותם ליישן רק בחביות עץ אלון צרפתי ולהשתמש בענבים מאזורים ספציפיים כמו גרנד שמפיין ופיין בואה. כעת, לראשונה, רשת "בנא משקאות" תייבא ותשווק בישראל את משקאות המותג. הגרסאות שיגיעו לישראל: 
קוניאק דיאו DEAU VS - VERY SPACIAL: קוניאק ברמת יישון בסיסית של שלוש שנים לקוניאק הצעיר ביותר. 
מחיר: 179.90 שקל + 2 כוסות קוניאק מתנה.
קוניאק דיאו DEAU VSOP – VERY SUPERIOR OLD PALE: קוניאק למבינים. זכה זו השנה השנייה ברציפות במדליית זהב בתחרות הקוניאק העולמית. עבר תהליך יישון של ארבע עד שבע שנים. מתיישן בחביות לימוזין (עץ אלון מובחר) הנותנות לו מאפיינים חזקים במיוחד. 
מחיר:  199.90 שקל + 2 כוסות.
קוניאק דיאו DEAU XO - EXTRA OLD DEAU: קוניאק שעובר תהליך יישון של שש עד 20 שנים. צבע ענברי עמוק וטעמים אלגנטיים מאוד. חלק מאוד.  
מחיר: 399.90 שקל + 2 כוסות.
קוניאק DEAU EXTRA BLACK: הקוניאק זכה בתחרות עיצוב עולמית ובמדליית זהב בתחרות הקוניאק העולמית לשנת 2015. זוהי סדרת האקסטרה של חברת המשקאות, והיא עוברת תהליכי יישון של יותר מ־40 שנה. דיאו בלאק נחשב קוניאק נדיר שקשה להשיגו ברחבי העולם. הקוניאק מורכב מענבים מחלקות באזור פטיט שמפיין וגרנד שמפיין. חזק ועוצמתי עם טעמים חזקים של פירות יער ותפוזים ואפטר טייסט שנשאר לאורך זמן.
מחיר: 799.90 שקל + 2 כוסות.