לא תמיד צריך לטרוח במשך שעות במטבח בהפקת מנות אחרונות מורכבות ומסובכות. בתקופות לחוצות או בימים שבהם אנו קצרים בזמן, לעתים דווקא הפשטות והקלילות מובילות לתוצאות מפתיעות וטעימות במיוחד. לשם כך רצוי להשתמש בבצקים מוכנים, לעצבם בצורה מעניינת ולשלב בהם פרי וקרם.


לפניכם מתכון לקינוח פשוט ומהיר הכנה, כ־15 דקות, שאפשר להכינו עם ריבועי בצק עלים מוכנים או עם עלי פילו. בוחרים מפירות העונה, מטפלים בהם מעט וניגשים לעבודה. 



סלסילות אישיות של וניל ופירות


החומרים (ל־10־12 סלסילות):



לבצק:


כ־10 עלי פילו גדולים חתוכים לריבועים או ריבועי בצק עלים מוכנים


1/2 כוס חמאה מומסת להברשת עלי הפילו או תרסיס שמן



לפירות (אפשר להשתמש בכל פרי):


1 כפית ליקר דובדבנים


1־2 כפות סוכר חום


2 כפות מים


2־3 טיפות תמצית וניל



למילוי קרם:


3/4 כוס פירורי ביסקוויטים או פתיתי קוקוס קלוי


1־2 כוסות קצפת מוכנה – עשויה מאינסטנט פודינג וניל, חלב ושמנת מתוקה



לעיטור:


עלי נענע טריים



סלסילות פירות מפנקות. צילום: פסקל פרץ-רוביןסלסילות פירות מפנקות. צילום: פסקל פרץ-רובין



לפורטל הקולינרי של פסקל

אופן ההכנה:


1. לוקחים תבנית שקעים ומשמנים בה את השקעים, חותכים במספריים את עלי הפילו לריבועים, מברישים כל ריבוע בחמאה המומסת (או מרססים בתרסיס שמן) ומרפדים בהם את השקעים בתבנית. מברישים בחמאה המומסת גם בין הריבועים.


2. אופים בתנור שחומם מראש, בחום בינוני כ־12־13 דקות, מוציאים ומצננים.


3. מניחים את הפירות החתוכים בסיר


בינוני. מוסיפים את הליקר, הסוכר, המים והווניל. מערבבים ומבשלים כמה דקות על להבה בינונית עד לריכוך. יש לוודא שפרוסות הפירות לא יתבשלו יתר על המידה.


4. בניית הסלסילה: מניחים על משטח עבודה סלסילת בצק מוכנה, לתוכה


מפזרים כפית או שתיים של פירורי


ביסקוויטים או פתיתי קוקוס. מניחים מעל פרוסות פירות. בדרך זו מכינים את כל הסלסלות.


5. ממלאים בקצפת המוכנה שקית זילוף בעל צנתר משונן. מזלפים על הפירות תלוליות קרם. מעטרים בעלי נענע


ומאחסנים במקרר עד להגשה.



טיפסקל


כאשר עובדים עם עלי פילו, חשוב להקפיד שיהיו עטופים במגבת לחה, לשמירה על גמישותם. אם העלים חשופים – הם מתייבשים ואי אפשר להשתמש בהם. אם הפרי מעט קשה, רככו אותו תחילה במעט מים וסוכר.