ארוחת כריסמס בסגנון אנגלי במייקס פלייס - הגיע הזמן להוציא את הפעמון של סנטה, וליהנות מארוחת חג המולד בסגנון אנגלי. במייקס פלייס חוגגים את חג המולד בחגיגת מנות עצומה בסניף הדגל בתל אביב. ארוחת החג המסורתית שתוגש בשעה 19:00 בעלות 128 ש"ח לאדם, תכלול כוס יין אדום/לבן, קערת מרק עגבניות וצלחת מלאה בכל המנות המסורתיות: שוקי הודו צלויות, צלי לבן, נקניקיה עטופה בבייקון, תפוחי אדמה אפויים ברוטב שמנת, תערובת ירקות מסורתיים, ולקינוח - פודינג חג המולד ברוטב ברנדי.



רחוב הרברט סמואל 90, תל אביב. להזמנות: 03-5102686 



הכל טוסט


פסטיבל גד מורנינג המסורתי יתקיים בתאריכים 25-31/12/2016, ויכלול מעל 40 בתי קפה ומסעדות אשר יגישו במשך שבוע מנה חדשה ומיוחדת, שכולה על טהרת הטוסט, בגרסאות שונות ומודרניות.



קפה מוסקט במושב אודים יציע טוסט פסטו, עגבניות מיובשות, זוקיני, עלי גרגיר, נענע וגבינת מוצרלה (39 ש"ח), נולה בתל אביב יציעו בייגל טוסט ברי, ריבת חמוציות, עלי בייבי תרד, פקאן מלוח ובצל סגול (46 ש"ח). ומסעדת מועדון ארוחת הבוקר בשבי ציון תגיש טוסט צרפתי עם גבינת קממבר, צנונית, חסה, תפוח אדום, בצל מטוגן ורוקט (40 ש"ח).



משתתפי הפסטיבל:


מרכז - שקד, בייקרס (רמת גן), קפה בעלמא (פתח תקווה), ג'רמייה, לחמנינה, שקד, אדרבא, קפה נינה, קסבה, פטלינה, רייזה, בייקפה,


הנרייטה, בית לחם, מובינג קפה, קפה פולט, נולה, קפה אשתור, ג'ונו, מרגוזה ויום טוב קפה (תל אביב).



ירושלים - טרטוריה חבה, נוקטורנו.



צפון והשרון - רוזלין (הרצליה פיתוח), קפה נחלת בנימין (הרצליה), קפה סנטראל (רעננה), ארסטו (קיסריה), קפה מלכין (אבן יהודה), קפה מוסקט (מושב אודים), יקב תישבי (בנימינה), הצרפתייה הקטנה (עפולה), מועדון ארוחת הבוקר (שבי ציון), לחם ועוגה (קיבוץ מורן) גרנדי קפה (תרשיחא).



דרום- פולט (באר שבע), קיטשן (אשקלון), נלסון (אשקלון), ציונה (נס ציונה), קפה רונה (קיבוץ שילר), עץ התות (רחובות).



גד מורנינג. צילום: דניאל לילה



מסעדת אל עאשי מארחת את השף מאיר אדוני


רגע לפני השקת מסעדת NUR בניו יורק, יגיע השף מאיר אדוני להתארח אצל השף סלאח כורדי במסעדת אל-עאשי ביפו, ויציג ארוחת טעימות זוגית מזרח תיכונית בתאריך 26/12/2016, והמחיר: 480 ש"ח לזוג. 



המנות שיוגשו במסגרת ארוחת הטעימות: קובנה, בייגל ירושלמי, שנקליש בשמן זית וזעתר, הריסת סבתא מסעודה, קרם חצילים מושחר, קאטייף של שפונדרת טלה, סשימי אינטיאס, נתחי לוקוס, שקדי עגל וקלמארי, תבשיל ירקות שורש, נתח בר צרוב במרווה על ראגו פריקי בבהרט ולימונים כבושים, צלע טלה דוד לגזיאל בגריל פחמים וקינוח מזרח תיכון חדש.



מסעדת אל עאשי, רחוב עולי ציון 4, שוק הפשפשים, יפו. להזמנות: 03-6485748



מאיר אדוני, סלאח כורדי. צילום מסך




הסופגניקינג


למשך 8 ימים בלבד, במהלך חג החנוכה, תשיק רשת ההמבורגרים בורגר קינג, סופגניית המבורגר מ-100% בשר בקר ללא תוספות הצלוי על הגריל. קציצת הבשר מוגשת בתוך סופגנייה אמיתית שתוצע במהדורה מוגבלת בכל סניפי הרשת במהלך החג בין התאריכים 25.12.16-1.1.17. העלות להמבורגר תהיה 14.90 ש"ח (מחיר ארוחה מלאה שכוללת גם צ'יפס ושתייה: 29.90 ש"ח). טעמנו והופתענו לטובה מהשילוב.



סופגניקינג. צילום: יח"צ



גוצ'ה ביוונית


מסעדת גוצ'ה ברמת החייל, משיקה ערבים יוונים שמחים בימי רביעי החל מהשעה 18:00. אחת לשבוע, יושבי המקום יחגגו את תרבות האירוח, המאכלים, האלכוהול והמוזיקה של יוון. שף הקבוצה איתן ששון, בנה ארוחה שתחילתה במאזטים המפורסמים של יוון לצד אוזו. בנוסף לאלו, יוצאו מנות מיוחדות ומשתנות, הנשענות על מיטב הדגה ופירות הים ומספקות טעימה מהמטבח היווני, שופע הטעמים.



בין המנות שבתפריט: ציזיקי, חציל, איקרה, סקורדליה, פלפל קלוי, ברבוניות, אוקטופוס צרוב, קציצות זוקיני ופטה כבשים), מיקס מטוגנים; מחבת פירות ים באוזו, פילה לוקוס (120 ש"ח) ועוד.



רחוב הברזל 7, רמת החייל, תל אביב. להזמנות: 03-6482999



פירות ים ב"גוצ'ה". צילום: שי טלבי