אחת ממטופלותיה של התזונאית הקלינית, ד"ר מאיה רוזמן, הגתה מתכון חדש לעוגת תפוזים, שבין מרכיביה נמנה מיץ תפוזים, ולא הפרי עצמו. העוגה דיאטטית, טעימה ואוורירית, ואין שום סיבה שלא תנסו להכין אותה בעצמכם. העוגה הנימוחה היא כמובן דיאטטית, ומתאימה כקינוח לארוחת שבת, או לנשנוש לארוחת בוקר או ארוחת ביניים. 



 


המרכיבים:
כוס קמח רגיל
כוס קמח מלא
1 אבקת אפיה
3/4 כוס חד פעמית שמן קנולה (כבישה קרה)
כוס מיץ תפוזים
כוס חד פעמית סוכר חום
גרד לימון
גרד תפוז
6 ביצים מופרדות

הוראות הכנה:
מקציפים את החלבונים עם הסוכר, מערבבים את שאר החומרים ומאחדים בעדינות עם הקצף. לאחר מכן, משמנים תבנית סיר פלא, יוצקים את הבלילה לתבנית ואופים ב-170 מעלות כ-50 דקות.

בסופו של דבר, מתקבלות כ-30 פרוסות, 110 קלוריות בכל פרוסה.