פסח אוטוטו כאן, ממש בעוד שלושה ימים, ואני בטוחה שכבר השקעתם זמן ומחשבה בבחירה ובמיון של עוגות או עוגיות שתגישו במהלכו. בדרך כלל, לכבוד החגים, אנו בוחרים את העוגות העשירות והמיוחדות. ברוח המדור, שכידוע מגיש לכם מתכונים קלים, מהירי הכנה ובעיקר טעימים, בחרתי השבוע להגיש לכם עוגה שאהובה עלי במיוחד - תפוז־קוקוס. אין לי ספק שהיא תככב אצלכם בחג, וזאת בלי מאמץ מיוחד. 
עוגת תפוז־קוקוס 
החומרים (לתבנית סיר פלא בקוטר 24 או 26 סנטימטרים):

200 גרם מרגרינה או מחמאה 
1/2 1 כוסות סוכר
6 ביצים מופרדות לחלמונים ולחלבונים
קליפה מתפוז בינוני אחד
100 גרם פתיתי קוקוס
50 גרם (1/2 כוס) אגוזי מלך טחונים או גרוסים גס
50 גרם (1/2 כוס) בוטנים טחונים דק
1 כוס קמח מצה טחון דק 
1 שקית אבקת אפייה כשרה לפסח
לציפוי:
100 גרם אבקת סוכר
2־3 כפות מיץ תפוזים
1 כף מיץ לימון
אופן ההכנה: 
1. מערבלים את המרגרינה במיקסר, תוך הוספה הדרגתית של כוס הסוכר. מוסיפים את החלמונים ומקציפים, עד לקבלת קציפה בהירה. מעבירים לקערה רחבה. 
2. מקציפים את החלבונים בקערת המערבל במהירות גבוהה, עד לקבלת קצף יציב, תוך הוספה הדרגתית של יתר הסוכר. 
3. מוסיפים אל קערת המרגרינה והחלמונים את קליפת התפוז, פתיתי הקוקוס, אגוזי המלך, הבוטנים וקמח המצה, בתנועות קיפול. 
4. מוסיפים את קצף החלבונים ואת אבקת האפייה ומערבבים עד לקבלת עיסה אחידה. 
5. מעבירים לתבנית סיר פלא משומנת היטב ומשטחים. אופים בתנור שחומם לחום בינוני של 170־180 מעלות במשך 25־30 דקות.
6. מערבבים בקערה את כל החומרים לציפוי. יוצקים על העוגה בעודה חמה, ומצננים.
 המתכון כאן הוא פרווה, אבל אפשר להחליף את החומרים למוצרי חלב בהתאם. 
 אפשר לשנות ולגוון בין סוגי האגוזים, הבוטנים והשקדים, לפי הטעם.

 אפשר לוותר על הציפוי ולבזוק מעל העוגה אבקת סוכר.