יתרונות בריאותיים, תרבותיים וכלכליים: למה כדאי לעבור לתזונה יוונית

בכנס השנתי של עמותת עתיד, עמותת הדיאטנים והתזונאים בישראל, הבשורה העיקרית הייתה כי ישראל מאמצת את הנחיות הדיאטה הים תיכונית

שלומית דיליאון צילום: ללאנאוה רוזנפלד צילום: ללא
תזונה ים תיכונית
תזונה ים תיכונית | צילום: אינגאימג'

לממד התזונתי יש השפעה ישירה על אקולוגיה. הפחתה של ייצור מזון מעובד ואולטרה־מעובד, חזרה לבישול ביתי, לגידול מקומי ולטיפוח גינות במרפסות או בחצרות הבתים של עשבי תבלין, ירקות ופירות או קנייה של תוצרת חקלאות מקומית. כל אלו מפחיתים את הפגיעה של התרבות המערבית בסביבה במקביל לשיפור הערכים התזונתיים של התפריט. במקביל לאלו קיימת המלצה על שימוש בכלים רב־פעמיים וחזרה לשתייה של מי ברז.

בנוסף לתרומה של הבישול הביתי לאיכות התזונתית של המזון, הבישול הביתי והעבודה המשותפת תורמים ליצירה ולחיזוק קשרים חברתיים ולתקשורת טובה יותר בין בני המשפחה. בנוסף, ניכרת השפעה על דפוסים התנהגותיים וחברתיים. בבתים שבהם נהוגות ארוחות משפחתיות כחלק מהשגרה, נמצא כי הן הגבירו את הסמכות ההורית, תרמו לאוצר מילים גדול יותר בקרב הילדים, תמכו בתחושת השייכות, חיזוק מיומנויות חברתיות והפחתת אלימות.

תגיות:
דיאטה
/
תזונה ים תיכונית
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף